Vakar regionuose nebuvo skelbiama svarbesnių naujienų, o EUR/USD valiutų santykis sudarė +0,08 proc. kilimą iki 1,1408 lygio. Šiandien ryte Vokietijoje buvo paskelbta, kad mėnesinis infliacijos pokytis pateisino prognozes ir išliko nepakitęs ties +0,8 proc. Metinė infliacija šalyje taip pat liko stabili ties 0,3 proc. Antradienio ryte EUR/USD valiutų santykis stipriai nepasikeitė nuo vakar dieną buvusio ir ieško krypties ties 1,1415 riba (09:45 val.).

Didžiausias dienos aktyvumas vakar dieną buvo pasiektas bendrovės „Apranga“ vertybiniais popieriais, kurių vertė susitraukė -0,38 proc. iki 2,59 euro už vieną akciją, o dienos apyvarta viršijo 132,5 tūkst. eurų, iš kurių daugiau kaip 99,5 tūkst. buvo praleisti tiesioginiu sandoriu.

„Šiaulių bankas“ akcijomis irgi prekyba vyko intensyviai, pozicijoje investuotojams perleidžiant akcijų už daugiau nei 107,7 tūkst. eurų, akcijos kainai liekant nepakitusiai ties 0,334 euro. Vakar dieną perkant pastarosios bendrovės akcijas dar buvo įgyjama teisė į mokamus dividendus bei priskiriamas akcijas. O šiandien šios teisės investuotojai pirkdami vertybinius popierius nebeįgyja, todėl, tikėtina, galime sulaukti didesnio aktyvumo pozicijoje, stebint ar akcijos kaina neigiamai koreguosis daugiau nei 20,0 proc., ar bus jaučiama didesnė paklausa akcijomis, kuri neleis įgyti didesnio neigiamo pagreičio.

Pirmadienį buvo bendrovės „ESO“ prekybos diena, kuri perkantiems akcijas nebesuteikia teisės į dividendus. Dividendų pajamingumas sudaro +4,01 proc. (0,0342 euro vienai akcijai).

Balandžio 11 d. prekybos metu pastarosios bendrovės akcijos kaina sumažėjo -2,85 proc., o įskaičiavus dividendus, pastarosios vertė liko teigiamame diapazone su 1,09 proc. dienos kilimu.

Pirmadienį paskelbti „Vilkyškių pieninė“ kovo mėnesio veiklos rezultatai (pardavimai augo 13,0 proc. lyginant su 2015 metais) investuotojus nuteikė optimistiškai, akcijos kaina šoktelint 0,62 proc. ir dienos apyvartai pasiekiant 13,7 tūkst. eurų. Antradienį bendrovė „Olympic Entertainment Group“ paskelbė statistiką, kuri atspindėjo, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės bendros pajamos kilo 15,7 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją