Penktadienį didžiąją prekybos sesijos dalį „S&P 500“ ir „Dow Jones“ indeksai praleido neigiamoje teritorijoje, bet prieš dienos pabaigą pakilo aukščiau nulio. Tai jau ketvirtoji iš eilės savaitė, kuomet padidėjo S&P 500 indekso vertė (po D. Trumpo išrinkimo JAV prezidentu indeksas pakilo 9,8 procento).

Po FED vadovės J. Yellen komentarų Kongrese dėl tolimesnio palūkanų normų kėlimo labiausiai brango finansinio sektoriaus bendrovių akcijos.

Bloomberg“ skaičiavimai rodo, kad šešių didžiausių JAV bankų pelnas galėtų vidutiniškai išaugti 14 proc. jei D. Trumpas įgyvendintų savo pažadus dėl mokesčių mažinimo. „Kraft Heinz“ atsiėmė 143 mlrd. eurų pasiūlymą įsigyti „Unilever“.

Pastarosios akcijų kaina po žinių apie pasiūlymą Amsterdamo akcijų biržoje pašoko 13,22 proc., bet bendrovės atstovai pareiškė, kad siūloma kaina per maža, ir jie nenori dėl pasiūlymo net diskutuoti.

Azijos biržose šįryt dauguma indeksų kyla – 9 val. Lietuvos laiku „Shanghai
Composite“ +1,01 proc., Honkongo „Hang Seng“ +0,65 proc., Japonijos NIKKEI +0,09 procento.
Moody's“ pagerino Rusijos kredito reitingo perspektyvą iš neigiamos į stabilią. Kredito reitingų
agentūros pranešime teigiama, kad pagrindinė tokio sprendimo priežastis - šalies fiskalinės konsolidacijos strategija, paremta gana konservatyviomis išlaidų ir pajamų prielaidomis.

Rusijos vyriausybės obligacijų kredito reitingas (Ba1) tebėra vienu laipteliu žemiau, nei investicinis. Dabartinis naftos kainų lygis daugmaž atitinka bazinį scenarijų, kuriuo remtasi sudarant biudžeto projektą.

Penktadienį OMXB indekso vertė beveik nepakito (-0.03 proc., bendra apyvarta 1,062 mln. eurų). 100 tūkst. eurų apyvartą perkopė prekyba dviejų bendrovių akcijomis – „LHV Group“ (313,4 tūkst. eurų, -0,63 proc.) ir „Tallink Grupp“ (165,6 tūkst. eurų, -0,40 procento). „Arco Vara“ akcijų kaina smuktelėjo 4,07 proc. po to, kai bendrovė paskelbė, kad ketvirtąjį 2016 m. ketvirtį pajamos buvo 37,6 proc. mažesnės, nei prieš metus, o grynasis nuostolis siekė 1,3 mln. eurų, palyginti su 0,4 mln. eurų nuostoliu 2015 m. ketvirtą ketvirtį.

„Baltic Horizon Fund“ paskelbė, kad 2016. m. ketvirtojo ketvirčio pelnas buvo 1,2 mln. eurų - 2 mln. eurų mažesnis, nei paskutinį 2015 m. ketvirtį. Bendrojo turto vertė, palyginti su trečiuoju ketvirčiu, išaugo nuo 133,7 mln. eurų iki 154,9 mln. eurų, grynojo turto vertė - nuo 57,2 mln. eurų iki 76,8 mln. eurų