JAV akcijų rinkas taip pat vakar dieną užplūdo pesimizmo banga, indeksui S&P 500 krentant -0,39 proc. Pirmadienį už Atlanto buvo paskelbta, kad Markit universiteto paslaugų sektoriaus užsakymų rodiklis išliko nepakitęs ties 54,8, nors analitikai prognozę brėžė ties 54,9. Investuotojai lauks trečiadienio, kuomet JAV bendrovės pradės skelbti praėjusio ketvirčio finansinius rezultatus, o FED‘as išplatins paskutinio susirinkimo protokolą. Šiandien Vokietijoje buvo paskelbta, kad pramonės produkcijos indeksas išliko nepakitęs nuo praeito mėnesio, nors buvo prognozuojama, kad apimtys padidės 0,1 proc.

Valiutų rinkos

Pirmadienį EUR/USD valiutų kursas svyravo amplitudėje nuo žemiausio taško ties 1,0970 iki aukščiausio 1,1096, o dienos pabaigoje valiutų kursas išliko prie 1,1055 lygio. Šiandien galime sulaukti kiek aktyvesnės prekybos pastarąja valiutų pora, investuotojams laukiant kokios gi politikos laikysis naujasis Graikijos finansų ministras, vykdydamas derybas su kreditoriais. Stebint rytinę prekybą EUR/USD valiutų pora ieško krypties ties 1,1035 lygiu.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Pirmadienį prekyba vyko tik Talino ir Rygos biržose, o smulkieji investuotojai neatrodė paveikti Graikijos referendumo rezultatų, todėl apyvarta nebuvo itin didelė (254 tūkst. eurų). OMX Baltic Benchmark krito 0,56 proc., o aktyviausiai prekiauta akcija buvo „Silvano Fashion Group“ (+1,42proc iki 1,43euro už akciją). „Tallinna Vesi“ akcijomis buvo apsikeista 38 sandoriais ir bendra sandorių apimitis siekė 55 tūkst. eurų, akcijų kaina nekito ir išliko 13,10 euro už akciją. Didesnės vertės mažėjimu išsiskyrė „Tallink Grupp“ (-1,34 proc. iki 0,739 euro už akciją). Bendrovė penktadienį skelbė birželio ir antrojo ketvirčio rezultatus, kurie atskleidė 2 proc. sumažėjusį keleivių srautą ir 1 proc. sumažėjusį krovininių bei 8 proc. lengvųjų automobilių srautą. Rygos biržoje investuotojai kiek aktyviau keitėsi „Olainfarm“ (-1,38 proc. iki 7,86 euro už vienetą) akcijomis. Šiandien bendrovės nėra numačiusios paskelbti svarbesnės informacijos, o investuotojų aktyvumas turėtų būti didesnis, Vilniaus biržai atnaujinant prekybą.