Optimizmu pakvipo ir kitapus Atlanto (DOW JONES +1,33 proc., NASDAQ +1,25 proc., S&P 500 +1,20 proc.). Labiausiai pabrango informacinių technologijų ir finansų sektoriuose veikiančių bendrovių akcijos (indekse DOW JONES sektorių vertė augo atitinkamai 1,79 ir 1,67 proc.). Šiandien investuotojų nuotaikas gali pakoreguoti informacija apie JAV mažmeninės prekybos apyvartos pokyčius (gegužę prognozuojamas ūgtelėjimas 1,2 proc., balandį 0 proc.). Kas savaitę skelbiamas naujų bedarbių paraiškų skaičius, manoma, išliks žemiau 280 tūkst. ribos. Pastaruoju metu JAV makroekonominei informacijai sekasi maloniai nustebinti, ir į tai dėmesį, tikėtina, atkreips kitą savaitę į posėdį besirenkantis Federalinės rezervų sistemos (FED) atvirosios rinkos komitetas.

Pagrindinių akcijų indeksų Azijoje kryptis šįryt išsiskyrusi (09:25 Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI 225 +1,68 proc., Kinijos SHANGHAI COMPOSITE -0,40 proc., Honkongo HANG SENG +0,68 proc.). Trečiadienį juodojo aukso kaina kilstelėjo iki per pastaruosius šešis mėnesius nematyto lygio (WTI rūšies – 61,43 JAV dolerio už barelį). Trečiadienį paskelbtoje Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (angl. OPEC) mėnesio ataskaitoje prognozuojama, kad antrąjį šių metų pusmetį žaliavinės naftos pasiūla grupei nepriklausančiose šalyse mažės, o naftos paklausa augs greičiau negu 2014-aisiais.

Baltijos šalių biržos bendros krypties neįgavo, o indeksų pokyčiai buvo nedideli (OMV +0,10 proc., OMXBB -0,30 procento). „Tallinna Vesi“ akcijomis sudaryta daugiausiai sandorių, tačiau jų apyvarta sumažėjo iki 0,65 mln. eurų, o kaina nepasikeitė (12,90 euro už akciją). Nors prekybos sesijos metu pirkėjai buvo pakėlę bendrovės akcijų kainą 3 proc., uždarymo aukciono metu stambus pardavėjas ją grąžino į pradinį lygmenį. Vis dėlto artimiausiomis prekybos sesijomis mes turėtume pamatyti teigiamą kainos korekciją, nes labiausiai sunerimę ir skubėję išparduoti turimas akcijas investuotojai tai jau padarė. „Vilkyškių pieninė“ (+1,06 proc.) pranešė, kad gegužės mėnesio konsoliduoto pardavimo apimtys sumažėjo 29 proc., bet tai kol kas netrukdo susijusiems asmenims gana aktyviai supirkinėti bendrovės akcijas rinkoje. „Tallinnk Group“ pranešė, kad užbaigė laivo „Silja Festival“ pardavimą. Šią žinią galima įvertinti kaip teigiamą, nes po sandorio bendrovė galės sumažinti įsiskolinimo lygį ir taip pagerinti balanso kokybę.