Graikija artimiausiu metu išliks Europos investuotojų dėmesio centre (EURO STOXX -2,07 proc., Vokietijos DAX -2,58 proc.). Neseniai vertinta, kad balandžio 24 dieną Rygoje vyksiantis euro zonos šalių finansų ministrų grupės susitikimas bus lemiamas priimant sprendimą dėl Graikijos reformų sąrašo tinkamumo ir finansavimo atnaujinimo. Tačiau, Graikijos deryboms su tarptautiniais kreditoriais nepajudant iš mirties taško, Europos Komisijos viceprezidentas Valdis Dombrovskis savaitgalį Vašingtone išreiškė nuomonę, kad penktadienio susitikimas Latvijos sostinėje bus tik galimybė sutarti dėl tolimesnių žingsnių, o pilno reformų sąrašo bus laukiama iki gegužės mėnesio. Euro grupės vadovo Jeroeno Deiselblumo (Jeroen Dijsselbloem) vertinimu, situacija Graikijoje gali būti izoliuota ir politiniu, ir ekonominiu požiūriu.

Pagrindiniai Azijos akcijų indeksai šįryt kiek smuktelėję (09:00 Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI 225 -0,16 proc., Kinijos SHANGHAI COMPOSITE -0,05 proc.). Sekmadienį Kinijos centrinis bankas paskelbė nuo šiandien mažinantis komerciniams bankams taikomų privalomųjų rezervų normą 1 proc. punktu – iki 18,5 procento. Toks sprendimas šiais metais priimtas jau antrą kartą. Kinijos centrinis bankas pinigų politikos švelninimo ciklą pradėjo pernai lapkritį, kai pirmą kartą po dvejų metų pertraukos buvo sumažinta bazinė palūkanų norma (šiuo metu galioja 5,35 proc.). Praėjusį trečiadienį paskelbta, kad Kinijos ekonomika pirmąjį metų ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, augo 7 procentus – lėčiausiai nuo 2009-ųjų.

Baltijos šalių biržose investuotojai nesureikšmino problemų Graikijoje, tad indeksų vertė kito nežymiai (OMXV -0,25 proc., OMXT -0,25 proc., OMXB -0,44 procento). Aktyviausiai prekiauta likvidžiausiomis akcijomis, kai, išvengiant reikšmingos įtakos kainai, buvo galima sudaryti didesnius sandorius. Talino biržoje tarp tokių akcijų buvo „Olympic Entertainment Group“ (0,00 proc.), „Tallinna Kaubamaja Group“ (+0,85 proc.) ir „Tallink Grupp“ (-1,22 proc.). Rygos biržoje kiek netikėtai išaugo susidomėjimas „Valmieras stikla skiedra“ (+2,18 proc.), taip pat aktyviai prekiauta „Olainfarm“ (+2,50 proc.) akcijomis. Kita vertus, iš Lietuvos bendrovių pagal apyvartą išsiskyrė „City Service“ ir TEO LT, tačiau jų kainos nepakito. TEO LT jau rytoj planuoja paskelbti savo pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus, ir jie, tikėtina, nulems tolimesnę kainos kryptį. Svarbiausias klausimas, į kurį atsakymo ieškos investuotojai – ar bendrovei antrąjį ketvirtį iš eilės pavyko padidinti pajamas. Trečiadienį trijų mėnesių veiklos rezultatą skelbs Šiaulių bankas. Šią savaitę taip pat prasideda eilinių visuotinių akcininkų susirinkimų maratonas.