Šįryt Azijos rinkose NIKKEI ir HANG SENG reikšmės neigiamos, tačiau nuosmukiai siekia nedidelius 0,2-0,3 procento. Šiandien patikslintus infliacijos duomenis skelbs euro zona. Prognozuojama, kad infliacija vasarį, palyginti su sausiu, išliks 0,8 procento. Šią savaitę visų akys kryps į FED susitikimą, kuriame ne tik sprendimas dėl palūkanų normų, kiekybinio skatinimo apimčių, J. Yellen spaudos konferencija, bet ir pagrindinių JAV makroekonomikos rodiklių prognozės.

Penktadienį Baltijos šalių biržose vyko stiprus akcijų išsipardavimas - OMX Baltic Benchmark indekso reikšmė mažėjo net 2,3 proc., panašiai tiek, kiek likvidesnių Vilniaus ir Talino biržų. Nerimas dėl Rusijos ir Ukrainos įtakos Baltijos šalių ekonomikoms yra pagrindinė tokias negatyvias nuotaikas nulėmusi priežastis. Daugiausiai pigo Vilkyškių pieninės (63 tūkst. eurų) ir „Grigiškių“ (77 tūkst. eurų) akcijos, kurių kainos mažėjo maždaug 6 proc., atitinkamai iki 1,9 euro ir 0,69 euro. Rygoje kotiruojamos ir tamprių verslo sąsajų su Rusija turinčios „Olainfarm“ akcijos pigo dar 2,65 procento. Per kovo mėnesį „Olainfarm“ neteko jau 20 proc. akcijų vertės.

Pasibaigus prekybai LITGRID paskelbė apie šaukiamą eilinį visuotinį akcininkų susirinkimą ir siūlomus sprendimų projektus. Bendrovė ketina išmokėti 33 mln. eurų dividendų arba po 0,0648 euro už akciją. Penktadienio kainomis, dividendų pajamingumas siekia 10 procentų. Prognozuojant šios dienos prekybą, tikėtina, kad po stipraus penktadienio išsipardavimo sulauksime paklausos padidėjimo ir nuosaikaus akcijų brangimo. Daugiausiai pozityvaus dėmesio turėtų atitekti energetikams. Žvelgiant plačiau, rinkos dalyviai lūkuriuos sprendimo dėl ES taikomų sankcijų Rusijai, tarp kurių - vizų uždraudimas ir turto įšaldymas. Bet kokie sprendimai dėl sankcijų leistų brėžti artimiausių prekybos sesijų tendencijas.