ECB, kaip ir tikėtasi, nekeitė palūkanų normų ir nepratęsė kiekybinio skatinimo programos. M. Draghi pareiškė, kad programa nebus nutraukta staigiai, taip pat pažymėjo, kad tinkamų supirkti aktyvų trūkumas kol kas nėra problema. Investuotojai tikisi programos pratęsimo ECB gruodžio mėn. susitikime.

Šįryt 9 val. Lietuvos laiku vienas euras kainavo 1,09 JAV dolerio. „Brent“ rūšies naftos kaina krito 2,45 proc. po to, kai „Rosneft“ vadovas pareiškė, kad bendrovė gerokai didins gavybą, o Nigerija sumažino savo parduodamos žaliavos kiekį.

Naujų bedarbių per savaitę JAV registruota daugiau, nei tikėtasi (260 tūkst., palyginti su 250 tūkst.
prognoze).

Nekilnojamo turto rinkos duomenys buvo geresni, nei tikėjosi analitikai – jau pastatytų namų rugsėjį parduota 5,47 mln. (prognozė – 5,35 milijono). JAV akcijų indeksai vakar šiek tiek krito („S&P 500“ - 0,14 proc., „Dow Jones“ -0,22 proc.), o Europos „Stoxx Europe 600“ vertė padidėjo 0,19 procento.

Prasidėjęs trečiojo ketvirčio rezultatų skelbimo sezonas kol kas aiškaus vaizdo susidaryti neleidžia – analitikų lūkesčius viršijančių ir nuviliančių bendrovių skaičius panašus.

Prekyba Baltijos šalių biržose vyko vangiai – sudaryta sandorių už 407,4 tūkst. eurų, OMXB reikšmė
padidėjo 0,25 procento. Investuotojai laukia artimiausiomis savaitėmis pasirodysiančių bendrovių ketvirčio rezultatų.

Kaip jau tapo įprasta pastaruoju metu, didžiausią apyvartą pasiekė prekyba „Olympic Entertainment Group“ akcijomis – jų perleista už 92,2 tūkst. eurų, kaina nekito.

Šįryt trečiojo ketvirčio rezultatus paskelbė „TEO LT“ – bendrovės pajamos buvo 3,6 proc. didesnės, nei per tą patį laikotarpį pernai, o pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją, atmetus vienkartinių veiksnių įtaką, paaugo 4,7 procento.