Kiek aktyviau prekiauta „Linas Agro Group“ akcijomis, kurių kaina pašoko 1,8 proc., o prekybos apyvarta sudarė 25,2 tūkst. eurų. Visgi ir toliau jaučiamas nemažas pardavėjų per užsienio tarpininkus spaudimas, o jis gali slėgti „Linas Agro Group“ kainą ir toliau. Didesnę nei 10 tūkst. eurų apyvartą pasiekė ir „City Service“ akcijos, o jų uždarymo kaina sudarė 1,79 euro.

NASDAQ OMX Talino biržoje prekybos apyvarta sudarė 383,7 tūkst. eurų, o indekso reikšmė išaugo 0,03 proc. Daugiausia suprekiauta „Silvano Fashion Group“ akcijomis, o jų kaina krito 0,33 proc. iki 3,04 eurų. Pastarosiomis savaitėmis jaučiamas didesnis pardavėjų pagausėjimas šioje pozicijoje, kuris stumia akcijas žemyn, bet panašu, kad palaikymas ties 3 eurais bus nemažas. „Olympic Entertainment Group“ akcijos kaina šiandien nepakito ir liko ties 1,49 euro riba.

NASDAQ OMX Rygos biržoje sudaryta sandorių už 7,3 tūkst. latų, o indekso vertė krito 0,02 proc. Šią savaitę biržoje apyvartos buvo labai mažos, tad penktadienio prekyba neišsiskyrė pasyvumu. Tiesa, sudaryti net 62 sandoriai, o tai parodo, kad vidutinė sandorio apyvarta siekė vos daugiau nei 105 latų. Daugiausia šiandien prekiauta „Ditton pievadkezu
rupnica“ akcijomis, kurios pabrango 5,1 proc., o apyvarta sudarė 2,7 tūkst. latų.

Lietuvos bankų asociacija vakar paskelbė rugpjūčio mėn. bankų pagrindinius rodiklius. Investuotojams svarbiausi Ūkio banko ir Šiaulių banko paskolų ir indėlių mėnesiniai pokyčiai. Paskelbti duomenys parodė, kad bent jau paskolų teikimas išlieka pasyvus – Ūkio banko paskolų portfelis per mėnesį padidėjo 3 mln. Lt, o Šiaulių banko susitraukė 2 mln. Lt. Daug didesni pokyčiai matyti indėlių sumose. Šiaulių banke indėlių suma per mėnesį padidėjo net 65 mln. Lt, o Ūkio banke ji krito net 62 mln. Lt. Iš pastarojo banko daugiausia indėlius atitraukė valstybinės bendrovės ir finansinės institucijos. Tokie rezultatai rodo, kad III ketv. tikėtis didesnių grynųjų palūkanų pajamų nei II ketv. sudėtinga paskolų portfeliui nedidėjant, o grynajai palūkanų normai kiek sumažėjus.

Penktadienį pranešta, kad Energetikos Ministerija įvykdė ES III energetikos paketo reikalavimą ir perskirstė turimų energetikos bendrovių akcijas. Pirmiausia valstybės turimos LITRGRID AB akcijos iš „Visagino atominės elektrinės“ perduotos naujai įkurtai bendrovei „EPSO-G“, kurią valdo ta pati Energetikos Ministerija. Pačios „Visagino atominės elektrinės“ akcijos perduotos Ūkio Ministerijai. Primintina, kad „Visagino atominė elektrinė“ valdo 96,13 proc. „Lietuvos energijos“ ir 82,63 proc. AB LESTO akcijų. Šie pokyčiai realiai neturi jokios įtakos listinguojamų energetikos bendrovių akcijų kainai ir tėra akcijų paketų perstumdymai, siekiant atitikti LT įstatymus bei ES reglamentus.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją