Nustatyta privalomojo pasiūlymo „Alitos“ akcininkams kaina yra 2,127 lito už vieną paprastąją vardinę akciją, o „Anykščių vyno“ akcininkams – 0,328 lito už vieną paprastąją vardinę akciją.

„FR&R Invest“ teikia siūlymą supirkti laisvas 230 636 Įmonių grupės „Alita“ akcijas. Siūloma kaina yra nustatyta atsižvelgiant į Lietuvos banko sprendimą ir remiantis akcijų biržos kainos vidurkiu. Jei bendrovė nebūtų restruktūrizuota, „Alitos“ akcija šiuo metu nekainuotų nieko“, - sakė „FR&R Invest“ vadovas Janas Åbergas.

Vilniaus vertybinių popierių biržoje „Alitos” akcijos buvo parduodamos po 2,106 Lt, „Anykščių vyno“ – po 0,321 Lt

Jis pridūrė, kad jei siūlymas bus sėkmingai realizuotas, „Alita“ ir „Anykščių vynas“ bus išbraukti iš Vilniaus NASDAQ OMX biržos prekybos sąrašų. „Tuomet visą dėmesį sutelksime į grupės verslo plėtrą. Bendrovės stebėtojų taryba ir įmonės vadovybė jau papildyta aukštos kvalifikacijos rinkos specialistais, toliau optimizuosime veiklą, stiprinsime prekės ženklus, tobulinsime gamybą ir didinsime pelningumą“, - pridūrė J. Åbergas.

„FR&R Invest“ šiuo metu valdo 84,4 proc. įmonių grupės akcijų, kurias investuotojas įsigijo 2011 metų spalio 6 dieną už skolas „Swedbank”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją