Bendrasis Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono akcijų indeksas MSCI padidėjo 0,1 proc., o per metus - 9,8 proc. Japonijos akcijų indeksas "Nikkei" susitraukė 0,3 proc.

Pirmadienį 0,3-0,6 proc. išaugo ir indeksų "S&P 500", "Dow" ir "Nasdaq" vertė. Dėl augančių naftos kainų Brazilijos akcijų indeksas BVSP taip pat pakilo į dvejų pastarųjų metų aukštumas.

Biržose tvyrant nuotaikoms, kad naftos gamintojai pagaliau imsis veiksmų pažaboti rinkose fiksuojamą perteklių, "juodojo aukso" kainos per tris dienas pakilo 10 proc. Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas pirmadienį teigė, jog su Saudo Arabija ir kitomis naftą išgaunančiomis valstybėmis vyksta konsultacijos dėl stabilumo rinkoje užtikrinimo.

Biržose taip pat tikimasi, kad, sekdamas pasaulinėmis tendencijomis, JAV federalinis atsargų bankas imsis keisti palūkanų normas. Tiesa, investuotojai nėra tikri, ar šiemet verta tikėtis palūkanų normų padidinimo. Paskutinį kartą JAV federalinis atsargų bankas palūkanų normas didino pernai gruodį. Didžiosios Britanijos, Australijos ir Naujosios Zelandijos centriniai bankai pastaruoju metu sušvelnino savo monetarinę politiką ir palūkanų normas sumažino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją