Prekybos eigoje investuotojai, matomai tikėdamiesi technologijų sektoriaus bendrovių savų akcijų supirkimo arba aukšo dividentinio pajamingumo, brangino šio sektoriaus akcijas. „Oracle“ ir „Apple“ akcijos pasistiebė atitinkamai1,32 ir 1,87 proc., kai „Dell“ ūgtelėjo 0.37 procento.

Pranešus, kad JAV milijardieriui Warren Buffett priklausanti investicinė bendrovė „Berkshire Hathaway“ įsigijo vieno didžiausių pasaulio banko „Goldman Sachs“ privelegijuotų akcijų už 5 mlrd. dolerių, finansų sektoriaus investuotojai atsigavo. „Goldman Sachs“ akcijų kaina šoktelėjo 6,36 procento.

Trečiadienį Europos akcijų rinkose tvyrojo nežinia dėl JAV 700 mlrd. vertės finansų sektoriaus gelbėjimo plano. Geresnė naujiena, kad JAV milijardeirius Warren Buffett investavo 5 mlrd. dolerių į „Goldman Sachs“ akcijas, nesugebėjo sukelti investuotojam optimizmo.

Pagrindinis Europos indeksas „FTSEurofirst 300“ nusumko 0,6 proc., nuo metų pradžios šis indeksas jau prarado 27 proc. savo vertės. Tuo tarpu Londono „FTSE 100“  ir Paryžiaus „CAC 40“ nusileido atitinkamai 0,8 ir 0,6 proc., o Frankfurto „DAX“ krito 0,3 procento.

Krentant pramoninių metalų kainoms labiausiai žemyn ritosi metalų gavybos kompanijų akcijos. „Anglo American“ ir „Xstrata“ leidosi aitinkamai 6 ir 5,3 proc., kai „Total“ nuvertėjo 1.1 procento.

Bankų sektoriuje daugiausiai, 5,1 proc., kilo prancūzų „Credit Agricole“ bankas, kai vokiečių „Deutsche Bank“ ir šveicarų „UBS“ pasistiebė atitinkamai 3,1 ir 4,9 procento.

Trečiadienį Azijos akcijų rinkose vis dar tvyrojo abejonės dėl JAV organizuojamo 700 mlrd. dolerių vertės finansų krizės bankų gelbėjimo plano. Tačiau po dviejų dienų iš eilės kritimų, indeksai fiksavo nežymius pakilimus. 

Japonijos „Nikkei 225 Average“ ir Pietų Korėjos „KOSPI“ indeksai kilo atitinkamai 0,2 ir 0,99 proc., kai Kinijos „Hang Seng Composite“ nusmuko 0,01 procento.

Pranešus, kad JAV milijardieriui Warren Buffett priklausanti investicinė bendrovė „Berkshire Hathaway“ įsigijo vieno didžiausių pasaulio banko „Goldman Sachs“ privelegijuotų akcijų už 5 mlrd. dolerių, finansų sektoriaus investuotojai atsigavo. Australijos finansų milžinų „Macquarie Group“ ir „Babcock & Brown“ akcijos šoktelėjo atitinkamai 10 ir 32 procentais.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją