Taip pat investuotojai stebi statistiką, kuri atspindi energijos šaltinių rezervus, kurie nėra tokiame aukštame lygyje, kaip investuotojai tikėjosi. JAV rinkos taip pat augo, indeksui S&P 500 kylant 0,51 proc., o jo sudėtyje naftos ir dujų sektoriui (Oil&Gas) kopiant net 5,64 proc. Nors šalyje buvo paskelbta, kad Niujorko gamybos sektoriaus indeksas krito iki -1,19 lygio (nuo 6,9), o pramonės gamyba lėtėjo -0,6 proc. nuo prieš tai buvusio 0,1 proc. augimo, investuotojai vis tiek teigiamai žvelgė į akcijų rinkas. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV. Analitikai prognozuoja, kad naujai pradėtų statyti namų pardavimų apimtys augs 15,9 proc., o savaitinis bedarbių paraiškų skaičius išlaikys panašų augimą kaip ir praeitą savaitę 280 tūkst. paraiškų.

Valiutų rinkos

Ankstyvą vakar dienos rytą buvo paskelbta, kad Vokietijos metinis infliacijos lygis liko stabilus ties 0,5 proc. Tą pačią dieną investuotojai atidžiai stebėjo ECB skelbiamą bazinę palūkanų normą bei vėliau ECB prezidento pasisakymą spaudos konferencijoje. Europos centrinis bankas staigmenų nepateikė investuotojams, pastarosioms išliekant be pokyčio. Taip pat posėdžio metu nebuvo pateiktas papildomas veiksmų planas, o tiesiog užsiminta, kad kiekybinis ekonomikos skatinimas padeda regiono ekonomikai. Vakar dieną EUR/USD valiutų kursas apsistojo ties 1,0620 lygiu, o šiandien pastarasis kursas stiebiasi ir laikosi ties 1,0690 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Baltijos akcijų rinkose sudarytais sandoriais išsiskyrė dvi pozicijos: laivybos transportavimo įmonė „Latvijas kugnieciba” (-1,03 proc.; apyvarta 796 tūkst. eurų) ir statybos bendrovė „Merko Ehitus“ (-0,71 proc.; apyvarta 469 tūkst. eurų). Papildomų svarbių naujienų bendrovės neskelbė, o prekyboje dominavo investuotojai sudarant tiesioginius sandorius. Smulkių investuotojų įtaka jautėsi pardavimų tinklo „Tallinna Kaubamaja Grupp“ pozicijoje, akcijos vertei kylant 1,2 proc. Vakar po prekybos pastaroji bendrovė paskelbė, kad pardavimų augimas pirmąjį ketvirtį sudarė 3,2 proc., tačiau nuostolis gilėjo nuo 0,6 iki 1,2 mln. eurų. Tačiau pagrindinė tokio nuostolio dalis atsispindėjo dėl išmokamų dividendų mokesčių. Jeigu jie nebūtų įskaityti, tai pelnas prieš mokesčius pirmąjį ketvirtį augo ir sudaro 2,7 mln. eurų, tuo tarpu praeitų metų tą patį laikotarpį pelnas prieš mokesčius siekė 0,707 mln. eurų. Taip pat vakar dieną „Olainfarm“ paskelbė, kad kovo mėnesį pardavimai augo net 36 proc., o pardavimai per šių metų tris mėnesius sudaro 18 proc. Vakar pastarosios bedrovės akcijos vertė krito -0,44 proc., tačiau šiandien, investuotojams įvertinus rezultatus, galime sulaukti pozicijoje prekybos suaktyvėjimo, akcijos kainai judant augimo linkme. Ketvirtadienį bendrovės nenumato skelbti svarbesnių naujienų, todėl tikėtina investuotojai išlaikys paskelbtų naujienų vertinimo tendenciją.