Tuo tarpu pirmoje prekybos pusėje JAV taip pat jautėsi džiugios nuotaikos. Didžiausią ekonomiką turinčios šalies trečiojo ketvirčio BVP pranoko analitikų lūkesčius (+3,3 proc.) ir nuo buvusio laikotarpio 3,5 proc. kilimo fiksavo 3,9 proc. šuolį. Tačiau vėliau skelbiant lapkričio mėnesio šalies vartotojų pasitikėjimo indeksą trapus optimizmas buvo sugniuždytas. Paaiškėjo, kad dauguma apžvalgininkų ne taip užtikrintai vertina šalies ekonominį stabilumą, pastarajam indeksui parodant staigų 5,7 proc. kritimą, tuo tarpu prognozės rodė 2,0 proc. augimą. Indeksas S&P 500 trumpam atitolo nuo savo visų laikų aukštumų ir sumažėjo 0,12 proc. Kol kas indekso sudėtyje esančios bendrovės, kurios jau paskelbė trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus, rodo puikius rezultatus. Net 79 proc. iš jų pranoko pelno prognozes, o 60 proc. – pardavimų pajamas. Šiandien aktyviai makroekonominiai rodikliai bus skelbiami JAV. Asmeninio vartojimo ir išlaidų pokytis turėtų teigiamai pakilti. O taip pat tikimasi sulaukti teigiamų ženklų dėl ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų apimčių. Šiandien ryte matyti Europos indeksų ateities sandorių reikšmių teigiamas pokytis, todėl tikėtina ir prekyba šiame regione prasidės rinkų augimų.

Valiutų rinkos

Vakar dieną euras ir toliau didino savo vertę prieš JAV dolerį, EUR/USD valiutų kursui pasiekiant 1,2460 lygį su 0,12 proc. teigiamu pokyčiu. Nors ECB vis daugiau kalba apie būsimą euro zonos ekonomikos skatinimo politiką, tai šią savaitę eurui neprideda neigiamo atspalvio. Tuo tarpu užsienio valiutų investuotojai jautriai sureagavo į kritusį JAV vartotojų pasitikėjimo indeksą, smukdydami JAV dolerio vertę prieš eurą. Šiandien Valstijose bus skelbiamas Mičigano universiteto lapkričio mėn. vartotojų pasitikėjimo indeksas. Analitikai prognozuoja, kad pastarasis rodiklis pakils nuo 89,4 iki 90. Jeigu nepasitvirtins augimo prognozė ir tikroji vertė persisvers į neigiamą pusę, tai tikėtina dar susilpnins JAV dolerį, EUR/USD valiutų santykiui toliau kopiant į viršų. Taipogi šiandien paaiškės savaitinis JAV bedarbių paraiškų pokytis, kuris, remiantis prognozėmis, susitrauks 1,03 proc. Tai bet kokių teigiamas impulsas užsienio valiutų investuotojams laukiant kada FED‘as keis monetarinę politiką dėl bazinių palūkanų normų. Šiandien, trečią dieną iš eilės, EUR/USD ir toliau valiutų kursas stiprėja sudarydamas 0,12 proc. teigiama pokytį ir pasiekdamas 1,2475 ribą.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Nors investuotojai jau turėjo galimybę susipažinti su „Tallink Grupp“ (+4,77 proc.) ir „Olympic Entertainment Group“ (0,00 proc.) trečiojo ketvirčio veiklos rezultatais ir papildomų naujienų per pastarąsias dienas nebuvo paskelbta, tačiau prekyba šiose pozicijose neslūgsta, bendrai investuotojams šių bendrovių akcijomis apsikeičiant už daugiau nei 236 tūkst. eurų. Trečia pagal prekybos aktyvumą vakar dieną išliko bendrovė „Grindeks“. Investuotojai toliau teigiamai vertina teismo sprendimą ir akcijos vertę kilsteli 0,67 proc. iki 5,98 euro už akciją. Artėjant penktadieniui tikėtina aktyvumas Baltijos biržose didės, nes tai yra paskutinė savaitė, kurios metu bendrovės, kurios dar nepaskelbė trečiojo ketvirčio veiklos rezultatų privalės juos paskelbti.