Tarp sektorių didesniu kritimų rinkose pasižymėjo pagrindinių iškastinių išteklių sektorius, pastarajam perėjus į neigiamą pusę po antradienį vykusio kilimo.

Nors šio sektoriaus bendrovių nuostolio prognozė buvo sumažinta nuo -50 proc. iki -17 proc., tačiau investuotojai kol kas įtemptai vertina kiekvienos bendrovės paskelbtus ketvirtinius duomenis.

Energetikų sektorius taip pat fiksavo neigiamą pasikeitimą.

Prie šios situacijos prisidėjo žaliavinės naftos kainos kritimas, vakar dieną Brent Oil sumažėjant -1,59 proc. iki 49,98 JAV dolerio už barelį.

Investuotojai tęsė ir farmacinių bendrovių akcijų pardavimą, šiems toliau skelbiant prastesnius nei tikėtasi veiklos rezultatus.

Vakar prie nepateisinusiųjų lūkesčių prisidėjo „Bayer AG“ (-1,45 proc.), paskelbusi apie sumažėjusius sveikatos apsaugos verslo pelnus. Tarp teigiamus pokyčius fiksavusių įmonių pateko GUCCI prekinio ženklo savininkės „Kering SA“ akcijos (+7,75 proc.), kurios kilo kompanijai paskelbus apie sparčiausią pardavimų augimą nuo 2012 m. Geresni nei tikėtasi rezultatai taip pat kėlė Prancūzijos automobilių gamintojos „Renault SA“ (+3,17 proc.) ir Šveicarijos technologijų gamintojos „Logitech Int. SA“ (+16,75 proc.) akcijų vertę.

JAV akcijų indeksai sesiją baigė judėdami į skirtingas kryptis: Dow Jones kylant +0,17 proc., o S&P 500 krentant -0,17 proc.

Negatyvias investuotojų nuotaikas dėl orlaivių rinkos smukimo išsklaidė „Boeing Co.“ (+4.70 proc.) paskelbusi ketvirtadaliu geresnius trečiojo ketvirčio pajamų rezultatus, nei tikėjosi analitikai.

Ketvirtadienio rytą neigiamos nuotaikos buvo matomos Azijos rinkose, 08:26 val. Japonijos NIKKEI 225 indeksui fiksuojant -0.65 proc. kritimą, o Kinijos CSI 300 smunkant -0.48 proc.

Valiutų rinkos

EUR/USD valiutų kursas trečiadienį išlaikė nežymų augimą, pastarojo vertei išliekant ties 1,0908 lygiu (+0,17 proc.).

Šiandien ryte, šis valiutų kursas yra nedaug sumažėjęs ir ieško krypties ties 1,0905 riba (09:32 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį Baltijos rinkose dar jautėsi rezultatų skelbimo nuotaikos. Talino indeksas sesijos metu krito -0,30 proc, o Rygos ir Vilniaus indeksai stiebėsi atitinkamai +1,59 proc. ir +0,25 proc. Rinkoje buvo sudaryti 388 sandoriai, kurių bendra vertė buvo 541,47 tūkst. eur.

Aktyviausiai investuotojai vakar prekiavo rezultatus paskelbusiu „Šiaulių bankas“. Pozicijoje 104 sandorių metu buvo perleista akcijų už 142 tūkst. eur., kainai pakylant +1,57 proc. iki 0,389 eur.

Prekybos sesijai einant į pabaigą dideliu kainos šuoliu pasižymėjo „GRIGEO Grigiškės“ akcijos, kurių vertė kilo iki rekordinių aukštumų, už akciją mokant 1,240 eur. (+3,33).

Bendrovė naujienų nepranešė, tačiau pastaruoju metu yra pastebimas didesnių investuotojų noras didinti šią akciją portfelyje.

Agrowill Group“ po prekybos sesijos išplatino 2 pranešimus apie tai, kad įregistruotas naujasis bendrovės pavadinimas „AUGA Group“, AB ir kad Lietuvos Banko Priežiūros tarnyba skyrė bendrovei įspėjimą dėl užsitęsusio finansinių ataskaitų audito už 2015 m. metus.