Optimizmas persimetė ir į kitą Atlanto pusę – labiausiai brango technologinių bendrovių akcijos – NASDAQ kilo 1.47 proc. ir pasiekė naują rekordinę reikšmę. Tuo tarpu tradicinių kompanijų kainų atšokimas buvo kiek mažesnis (S&P 500 +0,92 procento). Šio ryto nuotaikos Azijoje yra nevienareikšmiškos – pigiausia per pastaruosius 12 metų jena pakėlė Japonijos NIKKEI indekso vertę 0,39 proc., tačiau Kinijoje („Shanghai Composite“ -5,60 proc.) ir Honkonge (Hang Seng -2,12 proc.) prasidėjo tikras akcijų išpardavimas po to, kai brokerinės kompanijos sugriežtino pinigų skolinimosi vertybinių popierių prekybos reikmėms reikalavimus.

Pagrindinių Europos biržų indeksų ateities sandorių vertės šįryt (09:30 val. Lietuvos laiku) smunka apie 0,2-0,3 procento, o tai parodo, kad vakarykštis optimizmas buvo trumpalaikis, o rinkų dalyviai atidžiai lauks naujienų apie Graikijos skolos derybų eigą. Už Atlanto bene svarbiausias makroekonominis rodiklis, kurio bus laukiama – tai bedarbių paraiškų skaičius. Praėjusios savaitės rodiklis siekė 274 tūkstančius, o šią savaitę „Bloomberg“ apklausti analitikai tikisi nežymaus augimo – iki 274 tūkstančių.

Baltijos šalių biržose investuotojai į Europos rinkas nesižvalgė, indeksų kryptis išsiskyrė (OMXV +0,27 proc., OMXT -1,22 proc., OMXBB -1,00 procento). Vilniaus biržoje labiausiai domėtasi Šiaulių banko akcijomis, kurių kaina, nepaisant spaudoje pasirodžiusios informacijos apie „Air Lituanica“ ir „Vilnius veža“ įsiskolinimus bankui, nepakito. Tuo tarpu belaukiant penktadienį skelbiamų pirmojo ketvirčio veiklos rezultatų, išsiskyrė brangusios energetikų akcijos: „Amber grid“ (+4,42 proc.), LITGRID (+1,31 proc.), „Lietuvos dujos“ (+0,74 proc.), „Lietuvos energijos gamyba“ (+0,12 proc.). Talino biržoje, stambesniam „Tallink Grupp“ (-3,23 proc.) pardavėjui nusprendus realizuoti nemažą kiekį akcijų, kaina esant silpnai paklausai smuko, o „Olympic Entertainment Group“ (+0,53 proc.) akcijomis ir toliau labai domisi stambieji investuotojai, kurie pirmenybę teikia prekybai tiesioginiais sandoriais.