Būtent šių akcijų apyvarta buvo didžiausia Vilniuje ir siekė 437,6 tūkst. eurų, o akcijos pigo 0,88 proc., t.y. labiausiai Vilniaus biržoje. Taip pat aktyviai prekiauta „Snaigės“ vertybiniais popieriais, kurių perleista už 82,2 tūkst. eurų, o akcijų kaina liko nepakitusi.

Antrą prekybos sesiją iš eilės labiausiai brango „Anykščių vyno“ akcijos – 9,76 proc., tačiau akcijų apyvarta buvo simbolinė. Daugiau nei 3 proc. brango „Vilkyškių pieninės“, „Vilniaus baldų“ ir „Linas Agro Group“ akcijos.

Talino akcijų biržos indeksas sumažėjo 0,07 proc. iki 551,29 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 441,4 tūkst. eurų. Beveik pusė šios apyvartos sudaryta tiesioginiais sandoriais.

Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ ir „Harju Elekter“ akcijomis, kurių perleista už 176,7 ir 122,5 tūkst. eurų. „Tallink Grupp“ akcijų kaina liko nepakitusi, o „Harju Elekter“ akcijos pigo beveik 2 proc. Kitų akcijų apyvarta buvo mažesnė nei 100 tūkst. eurų. Trečią dieną iš eilės labiausiai pigo „Baltika“ akcijos – 3,48 proc., o šių akcijų perleista už 17 tūkst. eurų.

Labiausiai brango „Arco vara“ ir „Viisnurk“ akcijos – 11,08 ir 3,48 proc. .LATVIJARygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0,08 proc. iki 379,69 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 14,6 tūkst. latų. Brangusių akcijų buvo tris kartus mažiau nei pigusių. Didžiausia apyvarta Rygoje išsiskyrė „SAF Technika“ ir „Olainfarm“ akcijos, kurių perleista už 4,5 ir 3 tūkst. latų, o akcijos pigo 0,83 ir 2,74 proc. Labiausiai brango „Latvijas kugnieciba“ akcijos – 3,74 proc.

Labiausiai pigo „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijos – 5,31 proc.

Vakar „Tallinna Kaubamaja“ (TKM1T) paskelbė pakankamai neblogus 2011 m. IV ketv. pardavimų rezultatus. Nors bendrovės konsoliduotų pardavimų 6,3 proc. augimas praėjusį ketv. buvo mažesnis nei III ketv., kai jis sudarė 6,7 proc., tai nėra didesnę grėsmę keliantis pardavimų augimo sulėtėjimas.

Pažvelgus į atskirus segmentus giliau, pamatytume, kad pardavimų metinį augimą išlaikė visi, išskyrus batų parduotuvių segmentą, kurio mažesnes pardavimų apimtis lėmė mažesnis parduotuvių skaičius nei prieš metus. Reiktų išskirti stiprų prekybos centrų pardavimų augimą, kuris III ketv. sudarė net 11,6 proc. ir buvo didesnis nei III ketv.

Įspūdingiausią 89 proc. pajamų augimą pademonstravo automobilių pardavimų segmentas. Tiesa, jos dalis bendrose pajamose nėra ženkli. Tokie „Tallinna Kaubamaja“ pardavimų rezultatai vėl žada geresnį nei praėjusiais metais grynąjį ketvirčio pelną.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją