Akcijų indeksas „Dow Jones Industrial Average“ smuko 0,46 proc., iki 18320,21 punkto, „S&P 500“ neteko 0,59 proc. ir siekė 2157,94 punkto, o atskiras technologijų įmonių akcijų indeksas „Nasdaq“ sumažėjo 0,69 proc., iki 5140,49 punkto.

JAV farmacijos bendrovė „Pfizer“ pranešė apie didesnes nei prognozuota pajamas ir pelną, bet patvirtino ankstesnę metinę prognozę. Vaistų gamintojos akcijos atpigo 2,97 proc. iki 36,20 JAV dolerio.

JAV gyventojų asmeninės pajamos birželį, lyginant su geguže, padidėjo 0,4 proc., tuo tarpu analitikai vidutiniškai prognozavo, kad išlaidų mastas ūgtelės 0,3 proc.

Tuo tarpu bazinis kainų indeksas, atspindintis asmeninį vartojimą JAV, neatsižvelgus į energijos išteklius ir maisto produktus, per finansinius metus, pasibaigusius birželį, padidėjo 1,6 proc., kai tuo tarpu valdžios užsibrėžtas rodiklis siekė 2 procentus.

JAV automobilių gamintojų „Ford“ ir „General Motors“ (GM) akcijų vertė smuko atitinkamai 3,6 ir 4,02 proc., nes automobilių gamintojos pranešė apie liepą sumažėjusį savo produkcijos tiekimą JAV rinkai.

„Procter & Gamble“ akcijų vertė pakilo 0,6 proc., nes skalbimo miltelių gamintoja „Tide“ ir skutimosi priemonių gamintoja „Gillette“ prognozuoja, kad metiniai grynieji pardavimai išaugs po dvejus metus trukusio nuosmukio.

CVS vertybiniai popieriai pabrango 4,9 proc., nes vaistinių tinklo operatorės pelnas viršijo prognozes.

AIG ir „Electronic Arts“ apie savo rezultatus paskelbs antradienio vakare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)