Italijos premjero M. Monti atsistatydinimas ir pirmalaikiai būsimi rinkimai šalyje turėjo neigiamą poveikį rinkoms. Italijos obligacijų pajamingumas padidėjo 30-50 bazinių punktų, o Milano biržos indeksas nukrito daugiau nei 2 procentais. S. Berluskonis vėl įgauna daugiau šansų pritraukti balsus, nors pagal išankstinius vertinimus jis atsilieka nuo kitų. Jam tapus premjeru būtų susilpnintos per pastaruosius metus padarytos reformos. Pasaulio rinkose reakcija į Italijos įvykius buvo mažiau pastebima.

JAV biudžeto klausimas ir derybos tarp respublikonų ir demokratų po truputėlį juda į priekį, pasak „Wall Street Journal“. Nors nesutarimų gausu, tačiau dėl mokesčių padidinimo ir valstybės išlaidų sumažinimo gali pavykti sutarti jau šiais metais. Nepavykus to padaryti iki kitų metu pradžios, įsijungs numatytas mokesčių padidėjimas, kuris sieks 4 proc. šalies BVP.

Savaitės pradžia, kaip ir tikėtasi, nei likvidumu, nei kainų svyravimais nepasižymėjo. Kol Vakarų Europos ir JAV indeksų vertės liko beveik nepakitę, Vilniaus ir Talino biržų indeksai atitinkamai prarado 0,27 ir 0,56 proc. buvusios vertės. Bendra rinkos apyvarta buvo gerokai kuklesnė nei penktadienį ir abiejose rinkose siekė po beveik 142 tūkst. ir 643 tūkst. eurų. Šiandien reikšmingesnių pokyčių sulaukti nesitikima. Vakar jau po prekybos „Vilkyškių pieninė“ paskelbė lapkričio mėnesio pardavimus – per šį laikotarpį konsoliduoti pardavimai siekė 25,3 mln. litų, o tai yra 8 proc. mažiau nei tą patį mėnesį 2011 metais.