Ketvirtadienį taipogi Graikija sulaukė palankios žinios iš TVF, kad paskolos mokėjimo terminas yra atkeliamas iki birželio mėnesio pabaigos, o tai reiškia, kad šalis turi papildomas tris savaites priimti atsakingus sprendimus, užsitikrinant finansinės paramos tęstinumą iš kreditorių. Vakar JAV akcijų rinkose taipogi jautėsi slogios nuotaikos, indeksui S&P 500 traukiantis -0,13 proc. Ketvirtadienį buvo paskelbta, kad savaitinis bedarbių paraiškų skaičius pranoko prognozes (270 tūkst.) ir šoktelėjo nuo 275 tūkst. iki 282 tūkst. (+2,5 proc.). Žinoma ši naujiena turėjo tam tikros neigiamos įtakos rinkos dalyviams, tačiau pagrindiniu aspektu buvo finansinė situacija Europoje. Šiandien investuotojai lauks patikslintos JAV pirmojo ketvirčio BVP pokyčio reikšmės. Apžvalgininkai mano, kad rodiklis parodys 0,9 proc. BVP smukimą, tuo tarpu išankstinis jo įvertinimas rodė, kad praeitą ketvirtį BVP augo 0,2 proc. Pasitvirtinus tokiai situacijai visi rinkos dalyviai gali jautriai sureaguoti į didžiausios pasaulyje ekonomikos lėtėjimą, finansų rinkų indeksams krentant.

Valiutų rinkos

Ketvirtadienį, antrą dieną iš eilės, euro vertė stiprėjo prieš dolerį, EUR/USD kursui pakylant iki 1,0950 ribos. Vakar oficialus FED‘o atstovas užsiminė, kad palankiai vertina JAV ekonomikos perspektyvas ir tikisi, kad bazinė palūkanų norma šalyje bus padidinta jau šiais metais. Tuo tarpu JAV investuotojai šiame pasisakyme neįžvelgė optimizmo, matant blogesnius šalies darbo rinkos rodiklius. Šiandien ryte EUR/USD valiutų poros santykis toliau stiebiasi ir pasiekė 1,0955 lygį. Šiandien didesnių svyravimų galime sulaukti skelbiant JAV ekonomikos rodiklius. Jeigu pasitvirtins, kad jie yra blogesni, tai pagrindinių valiutų poroje euro vertė turėtų padidinti pranašumą.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį agro verslo bendrovė „Linas Agro Group“ paskelbė, kad per ataskaitinių metų trečiąjį ketvirtį bendrovės pajamos krito 2,7 proc., tuo tarpu grynasis pelnas siekė 3,7 mln. Eurų, kai tą patį ataskaitinį laikotarpį prieš metus jis buvo 14,04 mln. eurų. Ši naujiena buvo paskelbta prekybos metu, tačiau investuotojai į ją didelio susidomėjimo nerodė, bendrovės akcijos kainai išliekant nepakitusiai ties 0,7 euro, o apyvartai sudarant tik 2,7 tūkst. eurų. Šiandien ryte „Klaipėdos nafta“ išplatino pranešimą, kad per pirmąjį ketvirtį bendrovei pavyko pasiekti net 124 proc. didesnį pelną, o pajamos augo net 197 proc. lyginant su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu. Pranešime taip pat teigiama, kad šiuos pokyčius didžiąja dalimi lėmė Suskystintų gamtinių dujų terminalo veikla bei didesnės naftos produktų krovos apimtys. Taipogi šiandien pieno perdirbimo bendrovė „Vilkyškių pieninė“ šių metų pirmojo ketvirčio ataskaitoje teigia, kad dėl sumažėjusios paklausos Rusijos Federacijoje, pajamos buvo 30 proc. mažesnės, tuo tarpu grynasis pelnas kopė nuo 70 tūkst. (2014 pirmąjį ketvirtį) iki 108 tūkst. eurų. Taigi šiandien galime tikėtis kur kas aktyvesnės prekybos Baltijos akcijų rinkose, investuotojams vertinant bendrovių paskelbtus rezultatus. Bendrai vakar dieną investuotojų nuotaikos biržose išsiskyrė, Talino biržos indeksui krentant -0,47 proc., Rygos kylant 0,28 proc., o Vilniaus indeksui kylant 0,6 proc. ir pirmą kartą 7 metų istorijoje pramušant 500 punktų ribą.