Svarbesnių naujienų vakar dieną skelbiama nebuvo, todėl ir investuotojai didesniu aktyvumu nepasižymėjo, Stoxx Europe 600 indekso sudėtyje esančiomis bendrovių akcijomis apsikeičiant 21 proc. mažiau nei 30 dienų vidurkis. JAV akcijų rinkose pagrindiniai indeksai išlaikė nežymų augimą: S&P 500 pakylant 0,13 proc., o Dow Jones fiksuojant +0,28 proc. pokytį.

Šalyje įsibėgėja bendrovių skelbiami trečiojo ketvirčio veiklos rezultatai. „Amazon.com Inc“ (+1,92 proc.) bendrovės akcijos užsidarė visų laikų aukštumose, investuotojams tikintis, kad kitą savaitė skelbiami bendrovės veiklos rezultatai viršys lūkesčius.

Šią savaitę 35 bendrovės, esančios indekso S&P 500 sudėtyje, paskelbs rezultatus, tarp kurių šiandien „Johnson&Johnson“, „JPMorgan Chase“, „Intel Corp“. Šiandien iš Kinijos pasiekė statistika, kad šalies eksportas rugsėjo mėnesį sumažėjo 3,7 proc. ir tai buvo mažesnis kritimas nei analitikai prognozavo (-6,0 proc.). Importo situacija buvo prastesnė, prognozuojant, kad rodiklis smuks 16,0 proc., o jo reali vertė patvirtino -20,4 proc. pokytį.

Antradienį svarbesnių naujienų sulauksime iš Vokietijos. Šalyje bus paskelbta, kaip yra vertinamas šalies ekonomikos pasitikėjimas. Kol kas prognozės rodo nepavydėtiną statistiką, esamam verslo vertinimui smunkant -5,1 proc., o ateities perspektyvoms mažėjant net -46,2 proc.

Valiutų rinkos

Vakar EUR/USD valiutų santykis dienos pabaigoje išsilaikė be didesnio pokyčio ties 1,1360 riba. Šiandien ryte pastarojo vertė stiebiasi 0,33 proc. iki 1,1395 ribos. Antradienį ryte Vokietijoje buvo paskelbta, kad mėnesinis infliacijos lygis kaip ir prognozuota smuko -0,2 proc., tačiau metiniai duomenys nerodė jokio pokyčio, infliacijai išliekant ties 0,0 proc. Stebint rinkos veiksmus, Vokietijos makroekonominiai rodikliai stipriai nepaveikė euro prieš JAV dolerį.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Pirmadienis Baltijos akcijų rinkose startavo su Baltic Benchmark indekso 0,44 proc kritimu. Pagal apyvartą į pirmąsias gretas išsiveržė „Ventspils nafta“ (+0,96 proc.), kur iš esmės dominuojant tiesioginiam sandoriui apyvarta viršijo 2,41 mln. eurų.

Prekybai užsidarius „Nordecon“ (4,04 proc.) paskelbė, kad pasirašė kontraktą dėl šalies kelių tvarkymo nuo 2016 iki 2021 metų. Per pirmuosius metus, tai bendrovei garantuos 3 mln. eurų pajamas (2014 metų bendrovės pajamos siekė 161 mln. eurų).

Šiandien ryte „Olympic Entertainment Group“ (+1,12 proc.) paskelbė, kad trečiąjį ketvirtį bendrovės pajamos bendrai augo 4,5 proc. Pagal pajamų augimą pirmoje vietoje išliko Italija su 29.5 proc. augimų, antroje vietoje Latvija su 13,5 proc. pokyčiu. Toks pajamų augimas Latvijoje yra teigiamas ženklas, nes beveik pusė visų pajamų dydžio yra sugeneruojama būtent šioje šalyje.