Biržos apyvarta siekė beveik 1,3 mln. eurų, iš kurių 141 tūkst. eurų sudarė tiesioginiai sandoriai. Didžioji dalis akcijų, kuriomis prekiauta, pigo. Labiausiai biržoje brango mažiau likvidžios „Gubernija“ akcijos – net 30 proc. Iš likvidesnių akcijų labiausiai brango „Klaipėdos nafta“ bei „City Service“ akcijos, brangusios atitinkamai 1,02 ir 0,97 proc., o akcijų apyvarta siekė atitinkamai 14 ir 111 tūkst. eurų.

Labiausiai pigo „Utenos trikotažas“ akcijos – 8 proc., o šių akcijų perleista už neįprastai didelę 3,5 tūkst. eurų sumą. Taip pat didesniais akcijų kainos kritimais išsiskyrė „Vilniaus baldai“ bei „Snaigė“ akcijos, pigusios atitinkamai 3,81 ir 3,79 proc.

Tradiciškai „TEO“ akcijų apyvarta buvo didžiausia iš visų ir siekė 274 tūkst. eurų, o akcijos pigo 0,83 proc.

Talino biržoje nuotaikos buvo panašios kaip ir kitose biržose. Biržos indeksas sumažėjo 2,18 iki 580,25 punkto. Didžioji dalis akcijų pigo, o bendra biržos apyvarta siekė beveik 1,4 mln. eurų ir buvo didžiausia tarp Baltijos biržų. Biržoje vienintelės brangusios akcijos buvo „Tallinna Kaubamaja“ bei „Premia Foods“ akcijos, brangusios atitinkamai 1,8 ir 0,67 proc., o apyvarta siekė atitinkamai 94 ir 11 tūkst. eurų.

Kaip ir įprasta pastarosiomis prekybos dienomis didžiausios apimties prekyba vyko „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista už 534 tūkst. eurų, o akcijos pigo 3,23 proc. „Tallink Grupp“ bei „Olympic Entertainment Group“ akcijų prekyba taip pat buvo aktyvi ir siekė atitinkamai 290 ir 264 tūkst. eurų, o akcijos pigo atitinkamai 2,78 ir 2,86 proc.

Rygos biržoje akcijų prekyba vyko pesimistiškiau nei kitose Baltijos biržose, tad biržos indeksas sumažėjo net 3,57 proc. iki 385,07 punkto. Biržos apyvarta siekė 86 tūkst. latų ir buvo mažiausia tarp visų Baltijos biržų. Labiausiai pigo „SAF Technika“ akcijos – net 15 proc. Bendrovės paskelbti metiniai bei paskutinio ketvirčio finansiniai rezultatai nepateisino investuotojų lūkesčių ir šios akcijos ketvirtadienį buvo aktyviai pardavinėjamos.

Šiandien pasirodė naujiena, kad Šiaulių banko (SAB1L) vadovai pasididino turimų banko akcijų skaičių įsigydami jų per naujų akcijų platinimą. Pranešta, kad penki vadovaujančias pareigas užimantys asmenys įsigijo maždaug 1,48 mln. akcijų, o tai yra pakankamai svarbus ir džiugus ženklas, rodantis, kad ne tik senieji, bet ir ypač naujai prisijungę komandos nariai tiki banko akcijų kainos augimo perspektyvomis. Priminsime, kad per naujų akcijų platinimą buvo parduotos visos 30 mln. akcijų ir ši emisija jau yra užregistruota bei prijungta prie esamos

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją