Šiandien Vokietijos kanclerė ir Prancūzijos prezidentas yra numatę susitikti su Graikijos ministru pirmininku ir pratęsti derybas, o tai rodo, kad galingiausios euro bloko valstybės toliau bando išlaikyti labiausiai išsiskolinusią valstybę euro zonoje. Vakar paskelbtas preliminarus euro zonos BVP parodė, kad regiono ekonomika, kaip ir manyta, stiebėsi 0,4 proc. Ši statistika didelės investuotojų reakcijos neiššaukė. Tuo tarpu JAV buvo paskelbta, kad didmeninės prekybos atsargų rodiklis pralenkdamas prognozes (0,2 proc.) padidėjo iki 0,4 proc. Bendrai vakar dieną už Atlanto jautėsi dviprasmiškos nuotaikos, S&P 500 indeksui stiebiantis 0,04 proc., o Dow Jones krentant 0,01 proc. Šiandien svarbesnių makroekonominių naujienų skelbiama nebus, o investuotojų dėmesio centre išliks Graikija ir jos skolos.

Valiutų rinkos

Antradienį EUR/USD valiutų pora didesniu svyravimu nepasižymėjo, kursui dienos pabaigoje išliekant ties 1,1285 riba. Atrodytų, kad šiuo metu iš abiejų stovyklos pusių investuotojai laukia detalesnės informacijos: kaip išsispręs Graikijos biudžeto klausimas ir kokios visgi monetarinės politikos imsis JAV Federalinis bankas. Trečiadienio ryte EUR/USD kursas laikosi nepakitęs nuo vakar buvusio lygio. Jeigu šiandien po Graikijos ministro pirmininko susitikimo su euro zonos lyderiais paaiškėtų papildomos informacijos, tai galėtų sulaukti aktyvesnės prekybos valiutų rinkoje. Taip pat investuotojai lauks JAV darbo rinkos rodiklių, kurie bus paskelbti rytoj, o prognozės šiuo metu yra optimistinės.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Aktyvi prekyba Baltijos biržoje tęsėsi ir antradienį. Investuotojai toliau dominavo geriamojo vandens bendrovės „Tallinna Vesi“ pozicijoje, kur 672 sandoriais buvo perleista akcijų už daugiau nei 2,1 mln. eurų, o akcijų kainą tokia aktyvi prekyba nustūmė net -9.79% iki 12.9 EUR už akciją. Tokį akcijų kainos judėjimą iš dalies paaiškina tai, jog vakar (Birželio 9) buvo diena, kuri nebegarantavo perkančiajai akcininkų pusei dividendų. Tarp gausiausiai prekiautų įmonių akcijų buvo ir „Olympic Entertainment Group“ akcijos, jomis buvo apsikeista 23 kartus už daugiau nei 500 tūkst. eurų. „Tallink Grupp“ vidurdienį paviešino metinio akcininkų susirinkimo rezultatus, tarp kurių buvo sprendimas išmokėti 0.02 eurų dydžio dividendus ir palikti 12.5 milijonų eurų kaip nepaskirstytas lėšas. Taip pat pranešime paskelbta, jog per penkerius metus kompanija planuoja vykdyti savo paties akcijų pirkimus, kurių metu bus supirkta nedaugiau kaip 10% įmonės akcijų. „Tallink Grupp“ akcijų kaina vakar nesikeitė. Taipogi vakar po prekybos komunalinių paslaugų bendrovė „City Service“ (-1,22 proc.; apyvarta 17,6 tūkst. eurų) išplatino pranešimą, kad bus šaukiamas neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas, kuriame akcininkai pagrinde balsuos dėl pakeitimų, kuriais siekiama pertvarkyti bendrovę.