Graikija šiandien priverstinai stabdo savo viešojo sektoriaus mokėjimus (pensijas, atlyginimus ir t.t.), o tai parodo kaip svarbu kuo skubiau rasti bendrą abiejų pusių sutarimą. Tuo tarpu Tarptautinio valiutos fondo atstovai dar kartą pakartojo, kad Graikijai neatsiskaičius su savo kreditoriais birželio 30 dieną, šalis atsidurs techniniame bankrote. Visgi vadovaujantis taisyklėmis, graikams būtų skiriamas papildomas 30 dienų terminas, per kurį nesugebėjus atsiskaityti, šalies bankrotas taptu faktu.

JAV akcijų rinkos indeksai smuko antrą dieną iš eilės (S&P 500 -0,30 proc., DOW JONES -0,42 proc., NASDAQ -0,20 proc.) rinkos dalyviams nervingai laukiant Graikijos ir jos kreditorių derybų atomazgos. Vakar paskelbtas savaitės bedarbių paraiškų pokytis siurprizų nepateikė – buvo pateikta 271 tūkst. naujų paraiškų, t.y. tik 2 tūkst. mažiau nei tikėtasi. Tuo tarpu namų ūkio išlaidos išaugo 0,9 proc., nors rinkoje tikėtasi tik 0,7 proc. Padidėjimo.

Šįryt Azijos rinkose vyrauja raudona spalva (09:45 Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI 225 -0,31 proc., Kinijos SHANGHAI COMPOSITE -8,36 proc.). Investuotojai nerimauja, kad Kinijos akcijų rinkos ralis jau išsikvėpė, o toliau laukia tik korekcija žemyn. Per vienerius metus SHANGHAI COMPOSITE indekso vertė vis dar yra išaugusi 113 proc., tikintis, kad pastaraisiais metais gerokai sulėtėjęs ekonomikos augimas, taikant ekspansinę monetarinę politiką atsistatys.

Baltijos šalių biržoje vyravo vasariška prekyba – aktyvumas buvo žemas, o indeksų vertė pasuko skirtingomis kryptimis (OMXV +0.51 proc., OMXR -0.13 proc., OMXT +0.36 procento). Vilniaus biržoje daugiausiai sandorių sudaryta Šiaulių banko (+0,69 proc.) akcijomis, tačiau didžiausia apyvarta išsiskyrė „Rokiškio sūrio“ (-2,11 proc.) akcijos, kur buvo sudarytas vienas didelis tiesioginis sandoris. Talino biržoje daugiausiai dėmesio atiteko „Tallink Grupp“ (-2,37 proc.) akcijoms. Vakar buvo pirmoji diena, kada pirkėjams akcijos jau nebesuteikė teisės į 0,02 euro dividendus, tačiau kaina biržoje krito šiek tiek mažesniu dydžiu (0,018 euro). Nemažai sandorių taip pat įvyko „Tallina Vesi“ (0,00 proc.) ir „Olympic Entertainment Group“ (+0,54 proc.) akcijomis, o Rygoje santykinai didesnio investuotojų dėmesio sulaukė tik farmacininkės „Olainfarm“ (-0,50 proc.) bei „Grindeks“ (-1,18 proc.).