J. Williamsas , JAV centrinio banko vadovės Janet Yellen artimas sąjungininkas, pabrėžė, kad Federaliniam atsargų bankui nebereikia daug naujų ekonominių duomenų sprendimui dėl palūkanų normos didinimo priimti.

Federalinis atsargų bankas yra numatęs šiais metais du posėdžius - spalio 27-28 dienomis ir gruodžio 15-16 dienomis. Kai kurie analitikai abejoja, ar Centrinis bankas nuspręs didinti palūkanų normas nuo kone nulinio lygio per spalio mėnesio posėdį, nes J. Yellen nėra numačiusi tą dieną spaudos konferencijos, per kurią detaliau aptartų priimtą sprendimą. Tačiau federalinis atsargų bankas gali ekspromtu paskelbti apie rengiamą spaudos konferenciją bet kuriuo metu.

Į J. Williamso, federalinio atvirosios rinkos komiteto (angl. FOMC) nario, vertinimus visada atidžiai įsiklausoma.

Penktadienį rinkose laukiama JAV darbo departamento duomenų apie rugsėjo mėnesio užimtumo duomenis. J. Williamsas perspėjo nesitikėti, kad darbdaviai kas mėnesį ženkliai didins naujų darbo vietų skaičių. Nedarbo lygis šalyje rugpjūtį sudarė 5,1 proc., beveik siekdamas 5 proc. ribą, kurią J. Williamsas vadina pilno užimtumo riba.

„Aš tik tikiuosi, kad situacija darbo rinkoje stabiliai gerės ir taip būtų palaikoma bendra ekonominė padėtis, - sakė jis. - Jeigu darbo vietų skaičius būtų pakilęs 100-150 tūkst. per rugsėjį, mano lūkesčius tokie duomenys visiškai patenkintų".

Toks rodiklis būtų ženkliai mažesnis už vidutinį šių metų mėnesinį rodiklį, 212 tūkst. naujų darbo vietų. Tačiau J. Williamsas teigia, kad lėtesnis augimas tik rodo, kad darbo rinka artėja prie to lygio, kai bus galutinai pagijusi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)