Vokietijos biržos indeksas DAX dieną užbaigė su 1,3 proc. kritimu, o likvidžiausių bendrovių indeksas Stoxx Europe 600 prarado 0,83 proc. vertės.

Už Atlanto išsilaikė nedidelis optimizmas, S&P 500 kylant +0,19 proc., o Dow Jones stiebiantis +0,12 proc. Trečiadienį buvo paskelbtas paskutinio JAV FED‘o posėdžio protokolas.

Jame buvo įžvelgiama narių nuomonė, kad bazinės palūkanų normos turėtų būti keliamos, tačiau būtina sulaukti daugiau papildomų šalies ekonominių rodiklių, kurie patvirtintų jų nuomonę.

Šiuo metu šalies darbo rinkos rodikliai yra stiprūs, tačiau infliacijos lygis yra neužtikrintas.

Šiandien JAV paaiškės kaip pasikeitė savaitinis bedarbių paraiškų skaičius (prognozė – sumažės nuo 266 tūkst. iki 265 tūkst.), o vėliau bus paskelbtas ateities tendencijų rodiklis, kuris susideda iš ekonominių rodiklių ir signalizuoja apie ateities šalies ekonomikos kryptį (prognozė +0,3 proc.).

Valiutų rinkos

Trečiadienį EUR/USD valiutų santykis išlaikė 0,09 proc. augimą iki 1,1289 lygio. Šiandien ryte pastarasis kursas penktą iš eilės prekybos sesiją kylą, laikydamasis ties 1,1316 riba (09:41 val.).

Svarbesnės informacijos šiandien sulauksime iš euro zonos, kur bus paskelbta metinė infliacijos norma (prognozė 0,2 proc.) bei mėnesinis infliacijos pokytis (prognozė -0,5 proc.; buvusi reikšmė +0,2 proc.).

Teigiamas infliacijos pasikeitimas suteiktų stiprumo eurui prieš JAV dolerį, priešingu atveju, tikėtina, sulauktume EUR/USD valiutų santykio mažėjimo.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną prieš prekybos sesiją „SAF Tehnika“ paskelbė, kad per finansinius metus bendrovės pajamos išaugo 13,6 proc., o grynasis pelnas buvo net 65,1 proc. didesnis nei 2015 metais.

Ši informacija paskatino prekybos metu didesnę akcijų paklausą, investuotojams dienos metu apsikeičiant akcijomis už daugiau nei 26,8 tūkst. eurų ir jų vertei stiebiantis 6,21 proc. iki 3,25 eur/vnt.

Kiek vėliau „Vilniaus degtinė“ išplatino statistiką, kad per 6 mėnesius pajamų augimas sudarė 11,6 proc., o grynasis pelnas kilo 66,5 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

Akcijos kaina į šią informaciją nesureagavo ir išliko nepakitusi ties 0,443 euro/vnt. „Latvijas Gaze“ (+0,85 proc.) trečiadienį paskelbė, kad per šių metų pusmetį pajamos susitraukė 10,1 proc., tačiau bendrovei pavyko pasiekti nežymų 0,52 proc. pelno augimą, lyginant su 2015 metais.

Šiandien svarbesnių naujienų bendrovės nėra numačiusios paskelbti, o rytoj „Šiaulių bankas“ paskelbs 6 mėnesių tarpinę veiklos informaciją.