Prasti antrojo ketvirčio rezultatai toliau didina investuotojų susirūpinimą Europos bankinio sektoriaus būkle.

„Stoxx Europe 600 Banks“ prarado net 3,37 proc. (per pastarąsias dvi dienas – jau daugiau nei 5 procentus). HSBC pelnas prieš mokesčius antrąjį ketvirti sumažėjo 45 proc., bankas planuoja savų akcijų supirkimą už 2,5 mlrd. JAV dolerių.

Vokietijoje „Commerzbank“ ir „Deutche Bank“ pranešė, kad siekiant kompensuoti pajamų praradimą dėl rekordiškai žemų palūkanų normų, ketinama didinti komisinius mokesčius. „Bloomberg“ praneša, kad Europos bankai per metus jau prarado beveik pusę savo vertės – beveik tiek, kiek yra verta visa Italijos akcijų rinka.

JAV akcijų indeksai taip pat koregavosi, nors gerokai mažiau, nei Europos („S&P 500“ -0,64 proc.,
„Dow Jones“ -0,49 proc., NASDAQ -0,90 procento).

Amerikos naftos institutas pranešė, kad naftos atsargos sumažėjo 1,34 mln. barelių. Šįryt 9 val. Lietuvos laiku „Brent“ rūšies naftos kaina buvo pakilusi 0,19 proc., iki 41,88 JAV dolerio už barelį.

Japonijai paskelbus apie 45 mlrd. JAV dolerių išlaidų didinimo paketą, optimizmo Azijos rinkose
nepadaugėjo. Japonijos NIKKEI krenta jau trečią dieną iš eilės - šįryt buvo praradęs 1,64 proc. vertės,
Honkongo „Hang Seng“ 1,69 proc., Indijos „BSE 30“ - 0,71 procento.

Baltijos šalių indeksų pokyčiai antradienį buvo santykinai nedideli (OMXV +0,23 proc., OMXR -0,04
proc., OMXT -0,44 procento).

Europos bankinio sektoriaus bėdos paveikė ir Šiaulių banko akcijų kainą (-1,07 proc., apyvarta 134,2 tūkst. eurų,). Antrą dieną iš eilės po penktadienį paskelbtų gerų antrojo ketvirčio rezultatų brango „Silvano Fashio Group“ akcijos (+2,94 proc., sudaryta sandorių už 125,4 tūkst. eurų).

Tarp brangusių akcijų išsiskyrė „Grigeo Grigiškės“ (3,39 proc., 60 tūkst. eurų apyvarta), bendrovė antrojo ketvirčio rezultatus skelbs penktadienį.

NASDAQ Vilnius praneša, kad remiantis Vilniaus apygardos teismo 2016 m. liepos 27 d. nutartimi AB
Dvarčionių keramika“ iškelti bankroto bylą, nuo š. m. rugpjūčio 8 d. imtinai bus sustabdyta prekyba šios bendrovės akcijomis.