Už Atlanto taip pat ekonomikos rodikliai nerodė teigiamos krypties. Paaiškėjo, kad JAV savaitinis bedarbių paraiškų skaičius pokytis augo nuo 294 tūkst. iki 295 tūkst., o buvo tikėta kritimo iki 287 tūkst. Taipogi smuko preliminarios gamybos sektoriaus užsakymų apimtys, indeksui susitraukiant nuo 55,7 iki 54,2. Pagrindiniams šalies indeksams ši informacija turėjo neigiamą efektą tik pirmoje dienos pusėje, o vėliau indeksai įgavo pagreitį ir dieną užbaigė kildami: S&P 500 šoktelint +0,24 proc., o Dow Jones stiebiantis 0,11 proc. Pagrindinė jėga, varanti indeksus teigiama linkme, buvo pavienių bendrovių skelbiamos naujienos. Taip pat kylanti žaliavinės naftos kaina (WTI Oil +2,81 proc.) padidino su iškastiniais energijos šaltiniais siejančių bendrovių vertę, S&P 500 indekso sudėtyje kylant naftos ir dujų (Oil&Gas) sektoriui 1,88 proc. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš Vokietijos, kur paaiškės kaip pasikeitė verslo aplinkos nuotaikos. O JAV rinkose bus skeliamas ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų pasikeitimas. Prognozės rodo, kad pastarieji rodikliai turėtų fiksuoti kilimus.

Valiutų rinkos

Vakar dieną euras stiprėjo prieš JAV dolerį 0,89 proc., EUR/USD apsistojant ties 1,0825 riba. Didžiausią įtaką tam turėjo paskelbta informacija apie prastesnius nei tikėtasi JAV darbo rinkos bei gamybos sektoriaus rodiklius. Tai sumažino investuotojų optimistines nuotaikas, kad FED‘as imsis tam tikrų sprendimų balandžio 28-29 dienos vykstančiame posėdyje dėl bazinės palūkanų normos padidinimo. Šiandien ryte EUR/USD šiek tiek sumažėjo ir laikosi ties 1,0815 lygiu.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį Baltijos šalių biržose vyko įprastinė prekyba. Bendra trijų biržų apyvarta vakar siekė 102,58 mln. eurų, o „OMX Baltic Benchmark“ indeksas pakilo 0,08 procento. Aktyviausiai pagal apyvartą (150,32 tūkst. eurų) buvo prekiaujama azartinių žaidimų bendrovės „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių vertė nukrito 1 procentu. Taip pat Taline nuo lyderių neatsiliko ir laivininkystės bendrovė „Tallink Grupp“ savo pozicijoje pasiekusi 140,89 tūkst. eurų apyvartą, o įmonės akcijos vertė smuko 0,62 procento. Vilniuje aktyviausia prekyba vyko banko „Šiaulių Bankas“ akcijomis, kurių vertė išliko nepakitusi, o prekybos sesijos apyvarta siekė 130,7 tūkst. eurų. Aktyviai vakar buvo prekiaujama ir komunalines paslaugas teikiančios bendrovės „City service“ pozicijoje – dienos apyvarta siekė 88,20 tūkst. eurų, o įmonės akcijos vertė pakilo 1,14 procento. Rygos biržoje pasikeitimų nebuvo ir didžiausia apyvarta (34,04 tūkst. eurų) buvo pasiekta farmacijos bendrovės „Olainfarm“ pozicijoje, o įmonės akcijos vertė pakilo 0.55 procento. Šiandien investuotojai gali tikėtis vandens tiekimo bendrovės „Tallina Vesi“, bei baldų gamintojo „Vilniaus Baldai“ pirmojo ketvirčio rezultatų skelbimo.