Šalyje buvo paskelbta, kad vartotojai nevertina esamos ekonomikos situacijos optimistiškai, indeksui ne tik nepasiekiant prognozės (94,0), bet ir fiksuojant mažesnę reikšmę (93,1) nei praeitą mėnesį (93,3). Taip pat Čikagos pramonės užsakymų indeksas parodė, kad apimtys pralenkdamos prognozes, augo daugiau nei 10 proc., o ši informacija yra teigiamas ženklas, kad gali pakilti ir gyventojų gaunamos pajamos, sustiprinant FED‘o pozicijas dėl bazinės palūkanų normos didinimo. Šiandien bus paskelbtas Vokietijos, euro zonos ir JAV gamybos užsakymų rodiklis, kuris turėtų išlikti nepakitęs. Taip pat sulauksime informacijos, kaip pasikeitė JAV gyventojų asmeninių pajamų bei išlaidų apimtys, kol kas prognozės rodo, kad pastarieji rodikliai kils, tačiau mažesniu tempu nei praėjusį laikotarpį.

Valiutų rinkos

Penktadienį EUR/USD valiutų pora augo 0,48 proc. iki 1,0985 ribos. Paskutinę savaitės dieną buvo paskelbta, kad metinis euro zonos infliacijos lygis kaip ir tikėtasi išliko nepakitęs ties 0,2 proc. riba. Šiandien daugumos investuotojų dėmesys bus nukreiptas į JAV vartotojų pajamų ir išlaidų pokyčius. Kol kas prognozės nėra tokios optimistiškos, nes rodikliai gegužės mėnesį augo spartesniu tempu. Jeigu reali situacija parodytų šių rodiklių didesnį augimą, tai tikėtina sulauktume aktyvesnio JAV dolerio kilimo prieš kitas valiutas, nes tai pakeltų investuotojų optimizmą, kad FED‘as ryšis aktyviau kalbėti apie bazinę palūkanų normą, o gal net ir rugsėjo mėnesį ją padidinti. Šiandien ryte EUR/USD valiutų santykis ieško krypties ties 1,0970 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Savaitė Baltijos akcijų rinkose baigėsi indeksui Baltic Benchmark krentant 0,35 proc., o bendrai apyvartai pasiekiant vos 360 tūkst. eurų. Aktyviausiai investuotojai keitėsi komunalinių paslaugų bendrovės „City Service“ akcijomis, jų vertei krentant 1,85 proc., o apyvartai sudarant 74,7 tūkst. eurų. Šį aktyvumą tikėtina galima susieti su informacija, kad bendrovė tęsia jungimosi procesą, kuriuo bus peržengiamos valstybės ribos, prekybą bendrovės akcijomis sustabdant šiandien ir atnaujinant, kai Estijos komerciniame registre bus įregistruoti City Service AS įstatai. Pasibaigus prekybai „Aprangos“ grupė paskelbė 2015 m. šešių mėnesių tarpinė informaciją. Remiantis duomenimis, neaudituotas konsoliduotas antro ketvirčio pelnas prieš apmokestinimą padidėjo 12,6%, o EBITDA augo 10,2%, lyginant su 2014 m. antruoju ketvirčiu. Taip pat šiandien bendrovė paskelbė, kad grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta (su PVM) 2015 m. liepos mėnesį sudarė 17,7 mln. eurų ir buvo 15,5% didesnė nei 2014 m. liepos mėnesio apyvarta. Bendrovė nurodė, kad valdomų parduotuvių plotas išaugo 7,7 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2014 metais. Šiandien investuotojo kalendorius rodo, kad dar turėtume sulaukti bendrovės „Baltika“ pardavimų už praėjusį mėnesį.