Šios naujienos pasiekė investuotojus ir už Atlanto, indeksams S&P 500 kilstelint savo vertę 0,12 proc. Taip pat vakar dieną JAV buvo paskelbta, kad savaitinis bedarbių paraiškų skaičius išaugo nuo 313 tūkst. iki 320 tūkst. (+2,2 proc.), o sausio mėnesio fabrikų užsakymų apimtys traukėsi -0,2 proc., tačiau prieš tai mėnesį kritimas buvo staigesnis ir sudarė -3,5 proc. Šiandien paaiškėjo, kad Vokietijos pramonės produkcijos indeksas sausio mėnesio duomenimis pralenkė prognozes (0,5 proc.) ir sudarė 0,6 proc. kilimą. Taip pat šiandien analitikai prognozuoja, kad euro zonos paskutinis IV ketv. paskutinis perskaičiuotas BVP išlaikys 0,9 proc. augimą. Didžiųjų Europos indeksų ateities sandorių reikšmės rodo nežymius pakilimus, todėl tikėtina prekyba gali startuoti su tam tikru optimizmu.

Valiutų rinkos

Ketvirtadienį euro vertė traukėsi prieš JAV dolerį, EUR/USD santykiui apsistojant ties 1,1015 (-0,51 proc.) riba. Nors JAV savaitinis bedarbių paraiškų skaičius šalyje išaugo, visų investuotojų dėmesį prikaustė ECB vadovo pasisakymai dėl euro zonos ekonomikos skatinimo. Šiandien pagrindinis investuotojų dėmesys bus nukreiptas į JAV dirbančiųjų pokytį be žemės ūkio sektoriaus. Remiantis statistika šis rodiklis turėtų susitraukti 8,5 proc. nuo 257 tūkst. sukurtų darbo vietų sausio mėnesį iki 335 tūkst. vasario mėn. Tai nėra teigiamas ženklas, investuotojams laukiant kada gi FED‘as pradės kelti šalies bazinę palūkanų normą. Taipogi ketvirtadienį bus išplatinta informacija apie JAV nedarbo lygį, kuris tikėtina susitrauks nuo 5,7 proc. iki 5,6 proc. Šiandien valiutų santykis dar šiek tiek susitraukė ir svyruoja ties 1,1012 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį Baltijos šalių rinkoje vyravo optimistinės investuotojų nuotaikos, Baltic Benchmark indeksas pakilo 0,41 proc., o bendra apyvarta siekė 485,2 tūkst. eurų. Aktyviausiai buvo prekiaujama Talino laivybos bendrovės „Tallink Grupp“ pozicijoje, kurios bendra apyvarta siekė 117,68 tūkst. eurų, o akcijos vertė, nepaisant dar trečiadienį skelbtų sumažėjusių vasario mėnesio pervežimų apimčių, kilo 0,6 proc. iki 0,845 EUR. Investuotojai taip pat buvo aktyvūs ir moteriško apatinio trikotažo bendrovės „Silvano Fashion Group“ pozicijoje, kurios apyvarta siekė 113.51 tūkst. eurų, akcijos vertė pakilo 0,78 proc. iki 1,30 EUR, o 56 proc. apyvartos pasiekta tiesioginiu sandoriu, kurio metu investuotojai apsikeitė 50 tūkst. akcijų, mokant 1,28 euro už vienetą. Dienos metu azartinių žaidimų bendrovė „Olympic Entertainment Group“ paskelbė apie dviejų kazino įsigijimą, tačiau naujiena investuotojų aktyvumo šioje pozicijoje nepaveikė. Vilniaus biržoje ir toliau investuotojų dėmesio centre išliko „Lietuvos dujos“ akcijos, kurios brango jau trečia sesija iš eilės (bendrai +9,85 proc.). Primintina, kad savaitės pradžioje dujų ir elektros skirstymo bendrovės pranešė apie numatomą „Lietuvos dujų“ ir „LESTO“ sujungimą į bendrą skirstymo įmonę, ko pasėkoje investuotojai suskubo pirkti „Lietuvos dujų“ akcijų, tikėdami, kad iš būsimo sujungimo didesnės grąžos gali tikėtis pastarosios bendrovės akcininkai. Šiandien investuotojai lauks „Šiaulių banko“ pranešimo apie eilinio VAS šaukimą ir būsimų sprendimų projekto. Latvijos biržoje didelio investuotojų aktyvumo ketvirtadienio prekybos sesijoje nebuvo.