Nepaisant gerų duomenų, euras JAV dolerio atžvilgiu susilpnėjo 0,31 proc., šįryt dar 0,47 proc. – iki 1,07 dolerio už eurą. Šiandien bus skelbiami Vokietijos gruodžio mėn. pramonės produkcijos duomenys. Padidėjus politinei rizikai, skirtumas tarp Vokietijos ir Prancūzijos 10-ies metų vyriausybės obligacijų išaugo iki 76 bazinių punktų (didžiausias skirtumas nuo 2013 metų). Kraštutinių dešiniųjų kandidatė M. Le Pen, pradėjusi aktyvią prezidento rinkimų kampaniją, pažadėjo surengti referendumą dėl šalies išstojimo iš ES, įvesti importo muitus ir papildomai apmokestinti bendroves, įdarbinančias užsieniečius. Dauguma atliktų apklausų rodo, kad M. Le Pen laimėtų pirmąjį prezidento rinkimų turą, bet pralaimėtų antrajame.

Didžiosios Britanijos verslas jau jaučia neigiamus „Brexit“ padarinius – rodo „Ipsos Mori“ atlikta apklausa. Iš 100 apklaustų didžiųjų bendrovių 58 proc. įvardijo, kad sprendimas palikti ES neigiamai atsiliepė jų verslui, 31 teigė kol kas nepajautusios jokio skirtumo ir tik 11 atsakė, kad poveikis buvo teigiamas. Kompanijų vadovai išsakė susirūpinimą, kad įvedus prekybos tarifus, jų vadovaujami verslai prarastų konkurencingumą, palyginti su kontinentinės Europos bendrovėmis.

Baltijos šalių biržose toliau augo bankų akcijų kainos. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis – 75 sandoriais jų perleista už 219,4 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,51 procento. Labiausiai iš pagrindinio sąrašo bendrovių pabrango „LHV Group“ akcijos (+3,14 proc., apyvarta 71,4 tūkst. eurų). Šįryt bankas paskelbė, kad ketvirtąjį 2016 m. ketvirtį grupės pelnas buvo 5,7 mln. eurų – 2,5 mln. didesnis, nei prieš metus tuo pačiu laikotarpiu. Visų metų pelnas sudarė 19,9 mln. eurų – 5,1 mln. daugiau, nei 2015 metais. OMXB indekso vertė vakar padidėjo 0,41 proc., bendra apyvarta siekė 693,5 tūkst. eurų.