JAV doleris po 10-ies iš eilės prekybos sesijų brangimo euro atžvilgiu atpigo 0,40 procento. Tai ilgiausiai kada nors užsitęsęs dolerio kurso kilimas. Tikimybė, kad gruodį FED pakels palūkanų normas, jau siekia 100 proc., nors dar lapkričio pradžioje buvo 68 procentai. Aukcione išplatintų dviejų metų JAV vertybinių popierių pelningumas siekė 1,09 proc. – daugiausiai nuo 2009 metų. Išrinktasis JAV prezidentas D. Trumpas pareiškė, kad vienu iš pirmųjų jo darbų bus pasitraukimas iš derybų dėl Ram! iojo vandenyno prekybos sutarties. Savo ruožtu Japonijos ministras pirmininkas. S. Abe pažymėjo, kad be JAV sutartis neturi prasmės.

„Brent“ rūšies naftos kaina vakar pakilo net 4,35 proc., po to, kai Irano naftos ministras B. Zanganeh pareiškė, kad OPEC pavyks susitarti dėl gavybos mažinimo priemonių. Šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku šio tipo nafta buvo pabrangusi dar 1,08 proc., kaina priartėjo prie 50 JAV dolerių ribos (49,43 dolerio už barelį). Brangstant naftai ir pramoniniams metalams, Azijos akcijų biržose šįryt vyrauja optimistinės nuotaikos – Japonijos NIKKEI pakilo 0,31 proc., Honkongo „Hang Seng“ 1,32 proc., Pietų Korėjos „Seoul Composite“ +0,97 procento.

Savaitės pradžioje prekyba Baltijos šalių biržose nebuvo aktyvi – viso sudaryta sandorių už 596,9 tūkst. eurų, OMXB indekso vertė nepakito. Aktyviausiai prekiauta „Tallinna Vesi“ akcijomis – jų perleista už 85,2 tūkst. eurų, kaina smuktelėjo 0,72 procento.