FED toliau susiduria su sunkumais užtikrinant 2 proc. infliacijos lygį. Vakar išplatintoje FED ataskaitoje (taip vadinamoje „Rusvojoje knygoje“ – angl. Beige Book) pažymima, kad atlyginimų ir kainų augimas gegužės viduryje - birželį buvo ribotas, o verslo investicijos – silpnos. Ataskaitoje taip pat akcentuojama, kad spaudimas kelti atlyginimus buvo juntamas tik kvalifikuotų darbuotojų segmente, o pradedančiojo lygio darbuotojams atlyginimai kilo tik trijose iš dvylikos FED apygardų.

Vakar aukcione išplatintų Vokietijos obligacijų pelningumas pirmą kartą buvo neigiamas (-0.05 proc.), o antrinėje rinkoje šalies vyriausybės obligacijų pelningumas yra žemiau nulio jau tris savaites (praeitą savaitę pasiektas antirekordas -0,2 procento). Neigiamu pelningumu pasižymi jau 38 proc. „Bloomberg“ išsivysčiusių šalių obligacijų indeksą sudarančių vertybinių popierių.

Baltijos šalių indeksų reikšmės vakar judėjo priešingomis kryptimis (OMXV +0,95 proc., OMXR -0,74 proc., OMXT -0,97 procento), antrą dieną iš eilės prekyba pasižymėjo didele apyvarta (1 mln. 825 tūkst. eurų). Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis (600 tūkst. eurų), kainos pokytis +2,66 proc. Užsienio tarpininkams sudarius pora didelių tiesioginių sandorių, į pirkėjų gretas įsijungė ir smulkieji vietos investuotojai. „Olympic Entertainment Group“ akcijų pirkėjams nebepriklausė teisė į 0,10 euro dividendus, įskaičiavus šį efektą, kaina beveik nekito. Netikėtai išaugus susidomėjimui „Teo LT“ akcijomis, jų kaina pakilo 1,24 procento. Augimu išsiskyrė biržos naujokės „HansaMatrix“ akcijos - +12,41 proc., tiesa, apyvarta buvo nedidelė – 12,3 tūkst. eurų.

Primename, kad šiandien „Latvijas Gaze“ akcijų pirkėjams nebepriklausys teisė į 0,76 euro dividendus, o pusmečio finansinių rezultatų skelbimo sezoną atidaro „Tallinna Kaubamaja Grupp“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją