Akcijų kainų ir dolerio kurso kilimą paskatino žinia, kad D. Trumpo administracija per artimiausias keletą savaičių turėtų atskleisti detales dėl žadėto mokesčių mažinimo ir ekonomikos skatinimo priemonių. Šiandien D. Trumpas susitiks su Japonijos premjeru Sh. Abe, viena iš pagrindinių susitikimo temų – galimos Japonijos investicijos į JAV infrastruktūrą. Europos akcijų rinkose irgi vyravo „buliai“ – „Stoxx Europe 600“ indeksas pakilo 0,78 procento. Investuotojų nuotaikas kiek apkartino besiklostanti Deja vu situacija Graikijoje. Šalies vyriausybei konfliktuojant su TVF dėl įgyvendinamos reformų programos, dviejų metų obligacijų pelningumas šoktelėjo aukščiau 10 proc. ribos, nors dar prieš keletą savaičių nesiekė 7 procentų.

Kinijos eksportas sausį, palyginti su 2015 m. sausio mėn. paaugo net 16,7 proc. (tikėtasi 5,2 proc. augimo). Azijos šalių akcijų indeksų vertės šįryt auga – 8.45 val. Lietuvos laiku Kinijos „Shanghai Composite“ buvo pakilęs 0,52 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,41 proc., Japonijos NIKKEI, jenai dolerio atžvilgiu atpigus 0,40 proc., šoktelėjo 2,49 procento. Baltieji rūmai pranešė, kad D. Trumpas telefoninio pokalbio su Kinijos prezidentu X. Jinping metu patvirtino, kad JAV laikysis „vienos Kinijos“ politikos. Tai turėtų sumažinti pastaruoju metu tarp šalių tvyrančią įtampą. Valstybių vadovai taip pat diskutavo apie glaudesnį bendradarbiavimą investicijų, technologijų ir energetikos srityse.

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – 82 sandoriais jų perleista už 208,5 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,73 procento. Daugiau nei vienos bendrovės akcijų prekybos apyvarta neviršijo 100 tūkst. eurų. „Klaipėdos naftos“ akcijos toliau pinga – vakar sudaryti 85 sandoriai už 65,4 tūkst. eurų, kaina nukrito 3,48 proc. (per pastarąsias tris savaites – jau daugiau nei 15 procentų). „Merko Ehitus“ akcijų kaina nukrito 1,09 proc. (apyvarta – 50,4 tūkst. eurų) bendrovei pranešus, kad ketvirtąjį 2016 m. ketvirtį pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją buvo 49,8 proc. mažesnis, o grynasis pelnas 68,3 proc. mažesnis, nei prieš metus.