Rinkos šią savaitę laukia parlamento rinkimų Jungtinėje Karalystėje (JK), Europos centrinio banko (ECB) posėdžio ir buvusio FTB direktoriaus Jameso Comey parodymų Kongrese.

Trečiadienio dienos prekyboje, palyginti su antradienio vakarine prekyba, aukso kaina smuktelėjo nuo 1 tūkst. 293,50 iki 1 tūkst. 292,71 dolerio už unciją. Rugpjūčio mėnesio pristatymo ateities sandorių aukso kaina Niujorke atpigo 2 JAV doleriais ir siekė 1 tūkst. 295,5 JAV dolerio už unciją.

„Jeigu JAV federalinis atsargų bankas nuspręstų birželio viduryje padidinti palūkanų normą, JAV doleris pabrangtų, o aukso kainos smuktų“, - sakė analitikas Barnabas Ganas iš OCBC.

Didžiausio pasaulyje aukso ETF fondo „SPDR Gold Trust“ atsargos antradienį padidėjo 0,49 proc. iki 855,16 tonos.

JAV dolerio indeksas, atspindintis dolerio kursą šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu, buvo stabilus, bet laikėsi ties mažiausiu lygiu per beveik septynis mėnesius, pasiektu antradienį.

Sidabro kainos trečiadienį, palyginti su antradienio vakarine prekyba, buvo stabilios ir siekė 17,67 JAV dolerio. Platinos kaina nežymiai padidėjo nuo 956,00 iki 956,99 JAV dolerio. Paladžio kaina trečiadienį pakilo nuo 853,50 iki 854,50 dolerio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)