Antradienio dienos prekyboje, palyginti su vakarine pirmadienio prekyba, aukso kaina smuktelėjo nuo 1 tūkst. 108,40 iki 1 tūkst. 106,20 dolerio už unciją. Gruodžio mėnesio pristatymo ateities sandorių aukso kaina Niujorke smuko 2,30 JAV dolerio ir siekė 1 tūkst. 105,40 JAV dolerio už unciją.

JAV federalinis atsargų bankas ketvirtadienį paskelbs savo sprendimą dėl bazinės palūkanų normos. Nuo metų pradžios auksas atpigo 6 proc.

„Aukso rinkoje vyrauja pesimizmas. Paklausa smarkiai sumažėjo, vis daugiau žmonių tiki galintys auksą nusipirkti dar pigiau, todėl laukia“, - sakė bendrovės MKS prekybos vadovas Afshin Nabavis.

Daugumos ekonomistų prognozėmis, JAV centrinis bankas bazinę palūkanų normą padidins jau šią savaitę.

„Mūsų nuomone, centrinis bankas padidins bazinę palūkanų normą, ir investuotojai atsidus su palengvėjimu. Manome, kad auksas pigs iki JAV centrinio banko sprendimo kaip ir po jo, ir neplanuojame pirkti šio tauriojo metalo... Dabar geriau stebėti rinką iš šalies“, - teigiama "INTL FCStone" ataskaitoje.

Sidabro kainos antradienį, palyginti su pirmadieniu, smuktelėjo nuo 14,41 iki 14,31 JAV dolerio. Platinos kaina beveik nepakito ir siekė 952,75 JAV dolerio. Paladžio kaina smuko nuo 586 iki 585,25 JAV dolerįo

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)