Azijos rinkos antradienį neranda pastovios krypties, 08:59 val. Japonijos NIKKEI 225 kylant +0,03 proc., o Kinijos CSI 300 krentant -0,17 proc. Japonijoje šiandien buvo paskelbta, kad lapkričio mėnesio nedarbo lygis kilo nuo 3,0 proc. iki 3,1 proc. ir viršijo analitikų lūkesčius, kurie prognozavo, kad nedarbas išliks nepakitęs. Svarbesnių naujienų šiandien sulauksime iš JAV, kur paskutinį kartą šiais metais bus paskelbtas gruodžio mėnesio vartotojų pasitikėjimo ekonomika rodiklis, analitikams tikintis nežymaus jo reikšmės kilimo (buvusi reikšmė 107,1; prognozė 108,5).

Valiutų rinkos

Valiutų rinkose, kitaip nei daugumoje finansų rinkų, pirmadienį vyko prekyba, kurios metu EUR/USD valiutų poros santykis apsistojo ties 1,0455 lygiu (-0,01 proc.). Antradienį pastarasis valiutų kursas stipriai nepasikeitė nuo prieš tai buvusio ir siekia 1,0444 (-0,07 proc.; 09:16 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Praeitą prekybos savaitę Baltijos akcijų indeksai baigė fiksuodami kilimus. Santykinai aktyvios prekybos metu buvo pasiekta 725 tūkst. Eur apyvarta, Talino indeksui kylant +0,22 proc., Rygos +0,08 proc., o Vilniaus +0,40 proc. Beveik trečdalis rinkos apyvartos buvo sugeneruota „Olympic Entertainment Group“ pozicijoje, kur perleista akcijų už 220 tūkst. Eur, investuotojams nepakeičiant akcijos kainos ir paliekant ją ties 1,77 Eur riba. Paskutinę metų prekybos savaitę investuotojų atidžiausiai stebės „Silvano Fashion Group“ poziciją, trečiadienį esant dienai, kuomet perkantieji bendrovės akcijas nebeturės teisės į bendrovės išmokamus 0,1 Eur/vnt. dividendus. O ketvirtadienį vyks „Žemaitijos pienas“ neeilinis visuotinas akcininkų susirinkimas, kurio vieni iš pagrindinių klausimų bus susiję su sprendimais dėl 2016 m. rugpjūčio 26 d. neeilinio akcininkų susirinkimo nutarimų nebevykdymo bei nuosavų (savų) akcijų supirkimo tikslų ir pardavimo tvarkos pakeitimo.