„Snaigės“ akcijų kaina padidėjo 0,19 proc. Kitų bendrovių vertybinių popierių, išskyrus „Lietuvos dujas“, apyvarta buvo mažesnė nei 20 tūkst. eurų. Kiek aktyviau nei įprastai buvo prekiauta ir bendrovės „Grigiškės“ vertybiniais popieriais.

Aktyvumas atsirado įmonei paskelbus, jog ši įgyvendino savo tikslus 2011 metais bei paskelbė dar ambicingesnius 2012 metams.

Antradienį Talino akcijų biržos indeksas padidėjo 0,18 proc. iki 553,48 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 608 tūkst. eurų. Tokiai didelei apyvartai esminės įtakos turėjo tiesioginiai sandoriai sudaryti prekyboje „Silvano Fashion Group“ vertybiniais popieriais. Be šios bendrovės aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ ir „Tallinna Vesi“ akcijomis, kurių perleista už 44 bei 42 tūkst. eurų.

Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Olympic Entertainment Group“ vertybiniai popieriai, pabrangę 1,94 proc., o akcijų perleista už 23 tūkst. eurų sumą. Labiausiai pigo „Merko Ehitus“ akcijos – 2,2 proc., o šių akcijų perleista už 2,3 tūkst. eurų..

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0,70 proc. iki 381,49 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 18 tūkst. latų. Didžiausia apyvarta Rygoje išsiskyrė prekyba SAF Tehnika“ akcijomis, kurių perleista už 6,9 tūkst. latų, o akcijos brango 0,6 proc. Labiausiai brango „Rigas kugu buvetava“ akcijos – 4,73 proc. Šios bendrovės akcijų kaina pastaruoju metu pasižymi dideliais akcijų kainos svyravimais.

„Klaipėdos nafta“ (KNF1L) šiandien oficialiai pareiškė, kad Energetikos ministerija ketina perduoti bendrovei Subačiaus kuro bazę, kurioje laikomos Lietuvos naftos produktų atsargos. Už tai Energetikos ministerija nori gauti „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Subačiaus kuro bazę vertintojai yra įvertinę 45,5 mln. Lt., tad tokios vertės naujų „Klaipėdos naftos“ akcijų norėtų gauti Energetikos ministerija. Visgi toks sprendimas būtų ganėtinai neigiamas smulkiesiems bendrovės akcininkams, nes pirmiausia toks įnešamas turtas nepanašus į tą, kuris būtų reikalingas „Klaipėdos naftai“ ir galėtų sukurti pridėtinę vertę įmonės akcininkams.

Be to, smulkieji akcininkai būtų atskiesti, jeigu nauja emisija būtų daroma ne už tikrąją „Klaipėdos naftos“ akcijų vertę, o už mažesnę nei rinkoje ar netgi ir už rinkos. Aišku, bendrovė gali leisti naują 64,4 mln. Lt akcijų emisiją, kurioje galėtų dalyvauti ir smulkieji akcininkai, tačiau vargu ar tai sulauktų didelio investuotojų dėmesio (net jei naujos emisijos akcijų kaina ir būtų panaši ar mažesnė už rinkos). Tokie sprendimai dar kartą parodo, kad valstybinės įmonės labai dažnai naudojamos visuomeninių poreikių tenkinimui, o ne visų akcininkų turimų akcijų vertės proporcingam kėlimui.

„Vilkyškių pieninė“ šiandien paskelbė labai stiprius gruodžio mėn. konsoliduotus pardavimus. Jie sudarė 26,1 mln. Lt ir buvo 39 proc. didesni nei prieš metus. Atsižvelgiant į tai, kad pieno produktų kainos eksporto rinkose gruodžio mėn. buvo panašios į kainas prieš metus, bendrovė sugebėjo stipriai padidinti produktų gamybą ir pardavimus. Taip pat veikiausiai matomas ir strategijos didinti produktų su savo prekės ženklu pardavimus rezultatas.

Paskutinį 2011 m. ketv. bendrovės pajamos buvo 21,8 proc. didesnės nei prieš metus. Realu, kad tokie pardavimai bendrovei turėtų leisti pasiekti bent jau tokį pat kaip praėjusių metų IV ketv. pelną.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją