Taip pat aktyviau prekiauta „TEO“ ir „City Service“ akcijomis, kurių perleista už 57,5 ir 52,7 tūkst. eurų. „TEO“ akcijos brango 1,31 proc., o „City Service“ akcijų kaina sumažėjo 1,07 proc.

Didžiausiais teigiamais akcijų kainų pokyčiais išsiskyrė energetikos sektoriaus įmonių akcijos. LESTO akcijos brango 5,53 proc., o akcijų perleista net už 46,9 tūkst. eurų. LITGRID AB ir Lietuvos energija, AB akcijos brango 4,57 ir 3,96 proc., o akcijų perleista už 12,4 ir 9,1 tūkst. eurų.

LITGRID AB akcijų dienos apyvarta buvo didžiausia nuo 2011 metų sausio 25 dienos, o Lietuvos energijos, AB akcijų dienos apyvarta buvo antra pagal dydį nuo reorganizuotos bendrovės akcijų listingavimo pradžios. Labiausiai pigo „Lino“ akcijos – 10,53 proc., tačiau tebuvo sudarytas tik vienas sandoris, siekęs 270 eurų.

Talino akcijų biržos indeksas padidėjo 1,66 proc. iki 554,78 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 533,6 tūkst. eurų. Brango net devynios akcijos, o pigo vos dvi. Pigo tik „Viisnurk“ ir „Harju Elekter“ akcijos – 2,74 ir 2,04 proc. Labiausiai brango „Premia Foods“ akcijos – 6,24 proc. Iš aktyviau prekiautų akcijų didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Olympic Entertainment Group“, brangusios 4,75 proc. Šių akcijų buvo perleista net už 122,2 tūkst. eurų. Investuotojai teigiamai sureagavo į vakar paskelbtus įmonės pardavimus.

Tiesa, didžiausia apyvarta pasiekta prekyboje „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista už 228,6 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,33 proc..

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0,67 proc. iki 379,59 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 36,4 tūkst. latų.

Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Olainfarm“ akcijos, brangusios 3,66 proc., o akcijų buvo perleista daugiausiai Rygoje, t.y. net už 31,2 tūkst. latų. Investuotojai teigiamai reagavo į 27 proc. išaugusius pardavimus gruodžio mėnesį. Labiausiai pigo „Latvijas Balzams“ akcijos – 0,89 proc.

Šiandien Seime priimta Elektros energetikos įstatymo pataisa, kuri leistų neberiboti elektros energetikos bendrovių normatyvinio pelningumo. Priminsime, kad bendrovėms buvo leidžiama uždirbti vos 5 proc. nuo normatyviniam pelnui apskaičiuoti naudojamo turto. Toks sprendimas yra esminis elektros sektoriaus bendrovėms, nes atriša ranka uždirbti daugiau nei leidžia įstatymas bei siekti ekonomiškai pagrįsto pelno nustatymo iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos. Ši naujiena aktualia bendrovei LESTO (LES1L), kuri yra likvidžiausia pozicija NASDAQ OMX biržoje ir turėtų labiausiai pasinaudoti šiuo pokyčiu. Tiesa, įstatymo pokyčiui dar turi pritarti prezidentė.

Paskelbti gruodžio mėn. konsoliduoti „Rokiškio sūrio“ pardavimo rezultatai kiek nuvylė. Jie sudarė 53,9 mln. litų ir buvo 5 proc. mažesni nei atitinkamą mėnesį prieš metus.

Tokie pardavimai rodo, kad įmonė nesugebėjo pasirodyti geriau nei pieno produktų rinka. Verta pastebėti, kad pieno produktų kainos eksporto rinkose gruodį buvo panašios į kainas prieš metus. Taip pat veikiausiai aišku, kad pardavimus vėl smukdė stagnuojanti ES rinka. Atsižvelgiant į tai, kad gruodžio mėn. žaliavinio pieno supirkimo kaina Lietuvoje buvo 1,6 proc. didesnės nei prieš metus, tikėtis pelningesnio nei 2010 m. IV ketv. neverta.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją