Pagrindiniai JAV akcijų indeksai penktadienį kilstelėjo iki rekordinių aukštumų (S&P 500 +0,23 proc. iki 2117,69 punkto, NASDAQ +0,71 proc. iki 5092,09 punkto). Pirmojo ketvirčio rezultatus iki šiol paskelbė 201 iš 500 į S&P 500 akcijų indeksą įtrauktų bendrovių ir 75 proc. jų viršijo pelno prognozes. Penktadienį paskelbta informacija apie JAV ilgalaikio vartojimo prekių užsakymus parodė, kad realiojo kapitalo prekių (gamyklų ir jų įrengimų) užsakymai smuko septintą mėnesį iš eilės (kovą -0,5 proc.). Pirmąjį ketvirtį apsukas sulėtinusi didžiausia pasaulyje ekonomika sausio-kovo mėnesiais (perskaičiavus į metinį tempą), manoma, augo 1 procentu. Trečiadienį į posėdį dėl pinigų politikos renkasi Federalinės rezervų sistemos (FED) atvirosios rinkos komitetas. Didžioji dalis po paskutinio FED susirinkimo kovo viduryje paskelbtų JAV ekonominių rodiklių nepateisino lūkesčių, todėl FED vadovė Dženet Jelen (Janet Yellen) turėtų priminti, jog centrinio banko sprendimą (pereiti prie pinigų politikos normalizavimo ir kelti palūkanų normą) lems ne konkreti data, o makroekonominiai duomenys. Rinkos dalyviams abejojant dėl pirmojo palūkanų normos didinimo momento, dešimties metų  trukmės JAV iždo obligacijų pajamingumas smuko žemiau 1,91 procento.

Baltijos šalių biržose penktadienį akcijų prekyba vyko gana ramiai, o indeksų vertė šiek tiek ūgtelėjo (OMXBB +0,17 proc., OMXV ir OMXT po +0,02 procento). Investuotojai palankiai įvertino „Tallinna Vesi“ (+0,67 proc.) pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus. Bendrovės pajamos padidėjo 2 proc., tačiau mažesnės taršos mokesčio sąnaudos leido uždirbti 6,38 mln. eurų grynojo pelno, t. y. 26 proc. daugiau negu pernai. Vis dėlto, eliminavus vienkartinę mažesnių sąnaudų ir apsikeitimo kontrakto perkainavimo naudą, grynasis pelnas, pasak bendrovės, būtų išaugęs tik 1,4 procento. Už praėjusius metus bendrovės valdyba pasiūlė išmokėti 0,90 euro už akciją dividendus, kurių pajamingumas prie dabartinės kainos yra apie 6 procentus. Vilniaus biržoje aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis, kurių kaina nepakito.

Ši savaitė biržose turėtų būti gana aktyvi – vyks daug eilinių visuotinių akcininkų susirinkimų, kurie skirstys praėjusiųjų metų pelną ir priims kitus investuotojams svarbius sprendimus. „Lietuvos energijos gamyba“ šįryt jau pranešė susirinkimo sprendimus: pritarta valdybos siūlymui dėl dividendų, t. y. bus mokama 0,0342 euro už akciją. „Olympic Entertainment Group“ (antradienį), „Rokiškio sūris“ ir „Apranga“ (ketvirtadienį) planuoja skelbti trijų mėnesių tarpinę informaciją.