Indeksas S&P 500 prekybą baigė be didesnio pokyčio ties 2000,12 punktų riba, o indeksas Dow Jones Indus. Avg. nežymiai 0,09 proc. pakilo. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš euro zonos ir JAV. Pirmajame regione bus paskelbtas vartotojų pasitikėjimo indeksas, kuris, tokėtina, išliks be pokyčio ties -10,0 punktų riba. Tačiau ne naujiena būtų tai, kad pastarasis rodiklis dar susitrauktų, kaip vakar dieną sumažėjo tas pats rodiklis Vokietijoje. Antrajame regione paaiškės kaip pasikeitė savaitinis bedarbių paraiškų skaičius bei JAV antrojo ketvirčio perskaičiuotas BVP. Apžvalgininkai prognozuoja, kad abu pastarieji rodikliai turėtų pasikeisti į neigiamą pusę – paraiškų skaičius išaugti, o BVP susitraukti. Šiandien Azijos rinkose matomos neigiamos investuotojų nuotaikos, daugumai didžiųjų indeksų fiksuojant neigiamus pokyčius. Taip pat nepalanki tendencija įžvelgiama Europos indeksų ateities sandorių reikšmėse. Tokia statistika duoda impulsą, kad šiandienos prekyba Europoje gali prasidėti permainingomis ar labiau neigiamomis investuotojų nuotaikomis.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų kursas nerodė didelio pokyčio, dienos pabaigoje svyruojant ties 1,3195 lygiu. Dauguma investuotojų šiuo metu laukia detalesnės informacijos iš ECB, FED‘o ir aktyviai nelinkę prisiimti pozicijų vienos iš valiutų atžvilgiu. Bendrai nuo rugpjūčio 5 dieną pasiekto EUR/USD santykio piko (1,3994) pagrindinių valiutų kursas jau yra nukritęs daugiau nei 5,6 proc. Nuo vakar dienos pabaigos pagrindinių valiutų lygis pakilo 0,11 proc. ir laikosi ties 1,3200 riba. Šiandien iš prognozuojamų makroekonominių rodiklių matyti, kad palankesnė diena nusimato eurui prieš JAV dolerį, JAV makroekonominiams rodikliams, tikėtina, fiksuojant neigiamus pokyčius.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį Baltijos akcijų rinkose bendrovės nepaskelbė svarbių su veikla susijusių pranešimų, todėl investuotojai stebėjo Europos akcijų rinkų nuotaikas. Baltic Benchmark indeksas dienos pabaigoje prekybą baigė su 0,72 proc. pakilimu, o bendra trijų Baltijos šalių biržų apyvarta sudarė kiek daugiau nei 310 tūkst. eurų. Prekybos aktyvumu kiek netikėtai išsiskyrę „Panevėžio statybos trestas“. Pozicijoje investuotojai sudarė 66 sandorius, kurių metu buvo apsikeista akcijomis už 44 tūkst. eurų, jų vertei šoktelint 1,67 proc. iki 1,22 euro už akciją. Ši bendrovė dar nepaskelbė finansinių rezultatų už antrąjį ketvirtį, todėl, tikėtina, investuotojai tikisi bendrovės veiklos pagerėjimo ir stengiasi rinkoje įsigyti dar pigesnių akcijų. Taip pat tarp smulkių investuotojų palankiai buvo vertinama estiško kapitalo bendrovė „Tallink Grupp“, kurios akcijos vertė šoktelėjo 2,65 proc. (iki 0,735 euro už akciją), investuotojams 14 sandorių metu apsikeičiant akcijomis už 35.5 tūkst. eurų. Šiandien ir rytoj yra paskutinės dienos, per kurias bendrovės turi paskelbti II ketv. veiklos rezultatus, todėl, tikėtina, kad investuotojai skirs didesnį dėmesį būtent šioms bendrovėms.