Šiandien svarbesnių naujienų investuotojai lauks iš už Atlanto. Bus skelbiamas JAV paskutinis patikslintas 2014 metų IV ketv. BVP įvertis, remiantis prognozėmis, šalies ekonomika šį laikotarpį turėtų stiebtis 2,4 proc., tuo tarpu prieš tai laikotarpį ekonomika augo 2,2 proc. Taipogi šiandien bus paskelbtas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo ekonomika indeksas. Analitikai prognozuoja, kad jo vertė turėtų taip pat būti teigiama ir kilimas sieks nuo 91,2 iki 92,0. Taigi, bendrai, ekonominiai rodikliai rodo optimistines tendencijas. Jeigu jie pasitvirtins ar pralenks prognozes, tai po pastarųjų keturių sesijų kritimo galime tikėtis, teigiamų nuotaikų šiandienos prekybos metu.

Valiutų rinkos

Ketvirtadienį euro vertė prieš JAV dolerį silpnėjo, EUR/USD valiutų kursui susitraukiant -0,93 proc. ir laikantis ties 1,0865 lygiu. Tikėtina JAV doleriui nežymaus stiprumo suteikė sumažėjęs nedarbo paraiškų skaičius, kuris signalizuoja apie gerėjančią šalies darbo rinkos situaciją. Taip pat vakar iš FED‘o oficialiųjų narių buvo pakartota, kad bankas ryšis pakelti bazinę palūkanų normą tik tada, kai matysis stabilus ekonomikos pagyvėjimas, nes palūkanų normų pakeitimas gali turėti neigiamos įtakos šalies ekonomikai. Šiandien ryte EUR/USD valiutų kursas beveik nepakito nuo vakar dieną buvusio ir laikosi ties 1,0870 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį buvo paskelbtas gamtinių dujų perdavimo bendrovės „Amber Grid“ numatomo visuotinio akcininkų susirinkimo protokolas, kuriame investuotojų dėmesį patraukė pelno paskirstymas dividendais, kuris turėtų siekti net 0,3251 euro už turimą akciją. Tai žinoma paskatino investuotojų aktyvumą, akcijos vertei šoktelint nuo 0,989 euro iki 1,15 euro ir taip sudarant net 16,2 proc. teigiamą pokytį. Investuotojai 294 sandorių metu perleido akcijų už beveik 303 tūkst. eurų, pagrinde prekyboje dalyvaujant smulkiems investuotojams. Dividendinis pajamingumas prie vakarykštės uždarymo kainos siekia apytiksliai 28 proc. akcijos vertės, todėl dar yra potencialo bendrovės akcijai kilti, tačiau investuotojai turėtų įvertinti ir tai, kad pozicijos likvidumas nėra didelis. Estijoje investuotojai ir toliau aktyviai keičiasi „Silvano Fashion Group“ akcijomis, pasiekiant 278.9 tūkst. eurų apyvartą, o akcijos vertei išliekant ties 1,35 euro už vienetą. Šiandien sulauksime „Tallinna Vesi“, „Baltika“, ir „Šiaulių bankas“ audituotų metinių ataskaitų, tuo tarpu „Apranga“ paskelbs apie visuotinio akcininkų susirinkimo sušaukimą. Bendrai tendencijos vakar dieną buvo optimistiškos tik Vilniaus biržoje, indeksui stiebiantis +0,11 proc., o Talino ir Rygos biržos indeksams atitinkamai krentant -0,05 proc. ir -0,44 proc.