Statybų bendrovė „Bilfinger“ įtariama korupcija. Pirmadienį, lapkričio 12 dieną, koncernas patvirtino, kad dar spalio mėnesį buvo atliktos kratos daugelyje įmonės biurų. „Bendrovė „Bilfinger“ padeda tyrimui ir visapusiškai bendradarbiauja su prokuratūra“, - pareiškė koncerno atstovas spaudai. Prokuratūra šio atvejo nekomentuoja.

Austrijos laikraštis „Die Presse“ pranešė, kad tyrėjus domina Vengrijoje vykdytas „Bilfinger“ verslas bei 495 milijonų eurų (1,7 milijardo litų) statybų projektas šioje šalyje. Manoma, kad norint patekti į Vengrijos statybų rinką, 2006 ir 2007 metais buvo duodami kyšiai. Dėl to spalio viduryje atliktos kratos dukterinės koncerno įmonės biure Vienoje, pagrindinėje „Bilfinger“ būstinėje Manheime bei jos filialuose Vengrijoje ir Slovakijoje. Austrijos laikraštis pranešė, kad buvo atleisti du aukšti statybų koncerno vadovai.

Nuo 2011 metų liepos mėnesio statybų bendrovei vadovauja buvęs Heseno žemės ministras pirmininkas Rolandas Kochas. Jam perėmus vadovavimą koncerno pavadinimas „Bilfinger Berger“ buvo sutrumpintas iki „Bilfinger“. Trumpesniu pavadinimu buvo siekiama užsitikrinti didesnį žinomumą visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją