Kaip informuoja nekilnojamojo turto (NT) įmonė „MasterKey Baltics“, „Central Mall“ pavadinimą turėsiančiame prekybos centre turėtų įsikurti įvairios mados prekės ženklų bei sporto įrangos parduotuvės.

9 tūkst. kv. m prekybos centre bus skirta poilsio patalpoms ir sporto klubams, dar 3 tūkst. kv. m – restoranams. „Central Mall“ taip pat ketinama įrengti kino teatrą.

7 tūkst. kv. m užims kol kas neįvardijamo tinklo parduotuvė.

Tikslinė naujojo prekybos centro klientų grupė – Vilniaus Užupio, Antakalnio ir Senamiesčio mikrorajonų gyventojai.

Ligi šiol visi didžiausi Vilniaus prekybos centrai yra įsikūrę dešiniajame Neries krante: Vilniaus „Akropolis“ (87,2 tūkst. kv. m), „Ozas“ (62 tūkst. kv. m) ir „Panorama“ (60 tūkst. kv. m).

Reikalingas rinkai

„Newsec“ Tyrimų ir analizės grupės vadovas Baltijos regione Mindaugas Kulbokas DELFI sakė, kad Drujos g. 2 išdygsiantis prekybos centras Vilniaus rinkai reikalingas.

„Ta vieta šiuo metu yra visiškai tuščia, ten nėra nė vieno didelio prekybos centro. Didžiausia koncentracija yra „Akropolio“, „Panoramos“, „Ozo“ trikampyje, kuris yra kitame Neries krante. Mano skaičiavimais, „Central Mall“ pirkėjus pritraukianti įtakos zona galėtų siekti 150 tūkst. gyventojų“, – sakė jis.

M. Kulbokas pabrėžė, kad Vilniaus susisiekimo infrastruktūra labai keičiasi dėl tiesiamo Vakarinio aplinkkelio, kurio įsijungimas į miesto transporto schemą reiškia, kad dabartinio „Audėjo“ prekybos centro apylinkės ateityje tikrai nebebus skirtos gamybai.

„Šiuo metu tai – bene idealiausia vieta naujam prekybos centrui Vilniuje“, – sakė jis.

M. Kulbokas paaiškino, kad tokią galimybę pastebėti yra viena, o projektą įgyvendinti – kita.

„Pastatyti 40 tūkst. kv. m ploto prekybos centrą nėra vaikiškas darbelis. Manau, kad paruošiamieji darbai vyko pakankamai intensyviai ir ilgą laiką“, – sakė jis.

Pašnekovas taip pat neabejojo, kad statomas prekybos centras jau turi sutarčių su būsimais nuomininkais.

„Prekybos centro modeliavimas prasideda nuo konceptualios projekto idėjos ir pagrindinių nuomininkų paieškos. Vėliau projektas ir jau esantys inkariniai nuomininkai sutraukia ir greta būti norinčius nuomininkus.

Tokio didelio prekybos centro statybos kaštai yra labai dideli, o tai reiškia, kad be finansinių institucjų dalyvavimo vargu bau, ar įmanoma apsieiti. Projektų finansuotojai visą laiką reikalauja išankstinių nuomos sutarčių – taip įsitikina, kad tvari galimybė susigrąžinti paskolintus pinigus“, – aiškino M. Kulbokas.

DELFI primena, kad Užupyje pastaruoju metu prasidėjo ne vieno gyvenamojo kvartalo statybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (842)