Verslui - miškas, o visuomenei - pramogų parkas, į kurį ,sakoma, kiekvieną dieną važiuos dešimtys tūkstančių žmonių.

Dolomito klodai nemiškingose vietose jau artėja prie pabaigos, jų užteks keleriems metams. Verslininkai ir siekia artimiausiu laiku gauti leidimus rengti naujus dolomito karjerus. 680 hektarų planuojama įrengti dvylika teminių pramogų parkų.

Tai - atrakcionai, žvejyba, maudynės, nardymas, šokinėjimas į vandenį nuo tramplinų, važinėjimas vandens motociklais, alpinizmas, vietos viešiems renginiams ir uždariems pobūviams, sporto varžyboms, dolomito muziejus ir t. t.

Specialiojo plano autorių teigimu, pramogų parkas kasdien galės priimti nuo 50 iki 75 tūkstančių lankytojų.

„Dolomitas“ generalinis direktorius Antanas Bartulis teigė, kad įgyvendinti šį planą pradedama jau dabar. Iš eksploatuojamo karjero išvežamas gruntas pilamas ten, kur plane numatytos vietos sausumai. Tačiau įmonės savininkai nežiną, ar pramogų kompleksą tikrai kurs.

A. Bartulis neslėpė, kad pramogų parko projektas naudojamas kaip argumentas, įtikinėjant ministerijų valdininkus priimti „Dolomitui“ palankius sprendimus.

Dolomito klodai nemiškingose vietose jau artėja prie pabaigos, jų užteks keleriems metams. Likusi numatomų karjerų dalis apaugusi miškais. O įstatymai neleidžia miškų žemės paskirties keisti į kitokią (šiuo atveju – dolomito kasybai).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)