Minėta bendrovė užsiima mažmenine prekyba sportine bei laisvalaikio apranga, avalyne ir aksesuarais.

Šiose patalpose anksčiau veikė britų prekybos tinklo „Marks & Spencer” parduotuvė.

Pranešimą apie ketinimą vykdyti koncentraciją Konkurencijos taryba gavo šių metų birželio pabaigoje. Nuomonių ar prieštaravimų iš suinteresuotų asmenų nebuvo gauta. Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nekils konkurencijos problemų komercinės paskirties nekilnojamojo turto (NT) nuomos sektoriuje.

Konkurencijos taryba pažymi palyginti retai nagrinėjanti koncentracijas, vykdomas įsigyjant nekilnojamąjį turtą.

Konkurencijos tarybos narys Elonas Šatas pastebi, kad šiuo atveju NT laikytinas savarankišku ūkinės veiklos vienetu, užimančiu tam tikrą rinkos dalį ir generuojančiu pajamas nuomos sektoriuje, todėl tokio turto įsigijimo sandoris laikytinas koncentracija.

„Kadangi tiek pirkėjo pajamos, tiek įsigyjamo nekilnojamojo turto generuojamos pajamos iš nuomos viršijo Konkurencijos įstatyme numatytas ribas, tokiai koncentracijai vykdyti buvo būtinas Konkurencijos tarybos leidimas“, - teigė E. Šatas.

Apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 14,5 mln. eurų ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 1,45 mln. eurų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)