Ūkio ministerijai priklausanti bendrovė poilsio namai „Baltija“ paskelbė, jog parduoda jai priklausantį viešbutį su reabilitacijos centru „Vyturys“, poilsio paskirties patalpas „Žilvinėlis“ ir netoli J. Basanavičiaus gatvės esančius tris kotedžus.

Visi šie penki objektai parduodami sykiu, o ne po vieną. Bendra jų pradinė kaina – 9 mln. 40 tūkst. litų. Tokia kaina nustatyta, kai buvo atliktas nepriklausomas turto vertinimas.

„Parduoti visus objektus kaip kompleksą nusprendėme dėl to, jog norime, kad jie visi būtų nupirkti. Jei parduotume objektus pavieniui, yra tikimybė, jog tie, kurie yra toliau nuo jūros, pirkėjų nesulauktų“, – paaiškino bendrovės poilsio namų „Baltija“ direktorius Tautvydas Kuzma.

Pasiūlymų iš potencialių pirkėjų laukiama iki lapkričio 3 dienos.

Neabejojama, jog patraukliausias iš visų parduodamų objektų yra viešbutis ir reabilitacijos centras „Vyturys“, kuris yra viena seniausių sanatorijų Palangoje.

„Tai superinis objektas ir superinis verslas tiems, kurie mokės jį daryti. Jau daugelį metų neteko girdėti, kad būtų bankrutavusi kokia nors sanatorija, jos kaip tik plečia savo filialus, paslaugų spektrą. Tačiau mes „Vyturį“ turime parduoti, nes neturime pinigų investuoti, o jį atnaujinti būtina“, – teigė T. Kuzma.

Parduodamas poilsio pastatas „Žilvinėlis“ yra greta viešbučio „Žilvinas“. Tai – 640 kvadratinių metrų ploto poilsio namai.

Bendrovės „Baltija“ valdyba taip pat pritarė, jog būtų parduoti ir trys kotedžai, esantys Gedimino gatvėje pačiame miesto centre, greta J. Basanavičiaus gatvėje.

„Tie kotedžai yra kelių šimtų kvadratinių metrų dydžio. Aišku, į juos galima investuoti pinigų ir paversti poilsio namais, tačiau tokios investicijos niekada neatsipirks, nes per mažas plotas, per mažai žmonių galima apgyvendinti. Todėl jie idealiai tiktų šeimoms, kurios nori turėti savo būstą prie jūros. Galbūt pirkėjas, kuris nusipirks visus mūsų parduodamus pastatus, šiuos kotedžus ir parduos būtent kitų miestų ar šalių gyventojams, kurie Palangoje nori turėti nuosavą būstą“, – svarstė T. Kuzma.

Jis vylėsi, kad planas iš karto parduoti penkis nekilnojamojo turto objektus pasiteisins. Tada bus galima įgyvendinti kitus sumanymus.

„Paprastai tariant, norime viską parduoti, išbristi iš skolų ir turėti investicijų viešbučiui „Žilvinas“, kurį pasiliksime. Norime jį rekonstruoti, sukurti tokį objektą, kokio Palanga dar nematė. Investicijoms prireiks 5-6 mln. litų ir po dvejų metų „Žilvinas“ bus naujai atgimęs“, – dėstė T. Kuzma.

Jis priminė „Žilvino“ istoriją. Prieš dešimtmetį jame apsistodavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kai rengdavo stovyklas Palangoje.
„Kai jie gyvendavo pas mus, parveždavo medalius. Prisimenate, kaip 2003 metais iš Europos čempionato Stokholme parvežė auksą. Kai rekonstruosime „Žilviną“, gal į namus sugrįš ir rinktinė, o tada ir medaliai vėl bus garantuoti“, – juokavo T. Kuzma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)