Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad mero pavaduotojas Romas Adomavičius antradienį susitiko su vengrų įmonės vadovais, kurie domėjosi šiomis statybomis.

Pranešama, kad svečiams pristatyta projekto koncepcija – siekiama, kad šiame komplekse būtų patenkinti ne tik sporto, bet ir gerokai platesni gyventojų ir miesto svečių poreikiai. Šio objekto Vilniuje atsiradimas skatintų sveikatinimo, švietimo ir užimtumo veiklas, taip pat jis būtų itin naudingas ir regioniniu lygmeniu.

Centrinė projektų valdymo agentūra, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, šiuo metu rengia šio komplekso investicinį projektą. Jį ketinama įgyvendinti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu (VPSP), kadangi privataus partnerio įtraukimas nuo projektavimo etapo užtikrintų Komplekso vystymo ir veiklos sąnaudų optimizavimą, aiškumą dėl prognozuojamų pajamų dydžio ir netinkamų išlaidų finansavimo šaltinių.

2014 m. gegužės 26 d. Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko potvarkiu sudaryta Komplekso projekto įgyvendinimo koordinavimo darbo grupė, kuriai pavesta koordinuoti investicinio projekto parengimą, dokumentų, reikalingų kompleksą įgyvendinti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu, tvirtinti projekto įgyvendinimo veiksmų planą.

Komplekso statybos kartu su infrastruktūra – aplinkos sutvarkymas, keliai, privažiavimai, automobilių statymo aikštelės, dviračių takai, inžinerinių tinklų įrengimas ir kt. – vertė – 388,57 mln. Lt. Projekto dalyviai – Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Vidaus reikalų, Finansų ministerijos, Centrinė projektų valdymo agentūra.

2014 m. birželio 20 d. Europos Komisija (EK) patvirtino Lietuvos Respublikos partnerystės sutartį, kuri nustato Europos struktūrinių ir investicinių fondų investicijas 2014–-2020 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)