"Parduodamas 7,18 ha žemės sklypas su septyniais statiniais Kretkampyje, pušyne prie Nemuno", - tokio turinio skelbimą galima rasti ne viename interneto portale. Skelbimas nieko nestebintų, jei ne viena aplinkybė.

Visi septyni hektarai žemės Nemuno pakrantėje vis dar priklauso valstybei, tačiau juos pardavinėja ne Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) ar Valstybės turto fondas, bet viena nekilnojamojo turto agentūra. Teisėsaugininkai jau renka duomenis apie pastatų savininkų galbūt neteisėtą veiklą, o teisininkai perspėja žmones nebūti patiklius ir prašyti pateikti žemės nuosavybę liudijančius dokumentus.

NŽT Šakių rajono žemėtvarkos skyriaus vedėjas Algirdas Vaičiūnas patvirtino, kad keičiantis Kretkampio poilsiavietės statinių šeimininkams, valstybė išliko ten esančios žemės savininkė. Pastatų šeimininkai dažnai keitėsi, tačiau nė vienas jų nepaprašė parduoti nuomojamos žemės.

Nekilnojamojo turto agentūros "Gepard" darbuotojas Giedrius Šulskis neneigė, kad jų parduodamas žemės sklypas yra ne privačių savininkų nuosavybė, o valstybės. "Sudaryta nuomos sutartis ir žemės sklypai bus perleidžiami naujam pastatų savininkui. Taip Lietuvoje perleidžiamas bene kas antras žemės sklypas", - teigė jis. G.Šulskio nuomone, jokie įstatymai nepažeidžiami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją