Buvusio restorano valdytojai bendrovei „Meirona“ žalą privalo atlyginti Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija bei Neringos savivaldybė, gegužės 19 dieną nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), iš dalies patenkinęs įmonės skundą.

„Visų pirma valstybės ir savivaldybių institucijos privalo elgtis teisėtai bei prisiimti atsakomybę už tai. Teisėjų kolegijos vertinimu, verslo ar kitų privačių subjektų elgesys gali būti labai reikšmingas, nustatant priteistiną žalą, tačiau kai nėra akivaizdžių įrodymų, kad „Meirona“ siekė neteisėtų tikslų ar kitu būdu elgėsi neteisėtai, visą riziką ir atsakomybę už patirtas išlaidas perkelti bendrovei būtų neteisinga“, - rašoma teismo nutartyje.

LVAT panaikino pernai birželį priimtą Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį, kuria „Meironos“ ieškinys buvo atmestas, ir priteisė bendrovei dalį prašomos sumos bei 5 proc. metų palūkanas.

Bendrovė prašė priteisti iš Neringos savivaldybės ir Lietuvos valstybės, kuriai atstovauja Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija, beveik 1,45 mln. eurų žalos ir 5 proc. palūkanas - tokią žalą įmonė patyrė dėl esą neteisėtų administracinių aktų.

„Meirona“ Juodkrantėje valdė jachtų klubą ir žuvų restoraną L. Rėzos gatvėje. Pastato statybą Klaipėdos apygardos teismui 2008 metais pripažinus neteisėta ir panaikinus detalųjį planą, projektavimo sąlygas bei statybos leidimą, statinys buvo nugriautas. Teismų vertinimu, restoranas pastatytas prieštaraujant Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemai, nusižengiant Saugomų teritorijų įstatymui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)