Sostinės Šv. Ignoto gatvėje, visai šalia Prezidentūros, jau apie pusmetį ieškomas naujas savininkas šešių apartamentų daugiabučiui. Šį objektą atstovauja „Baltic Sotheby’s International Realty“.

Šiuo metu dvejuose apartamentuose gyvenantis verslininkas Darius Adutavičius iki šiol likusius apartamentus nuomoja į Lietuvą atvykstančiams svečiams. Sugalvojęs plėsti savo verslą kitame sektoriuje vyras nusprendė „VIP apartamentų“ veiklai surasti naujus šeimininkus. Skelbiama objekto kaina – apie 2 mln. eurų.

651 kv. m. name svečių namai pradėjo veikti dar 2009 m. vasarą.

Verslininkas pasakoja, kad, kaip ir viso verslo, pradžia nebuvo lengva.

„Tai buvo šeimos investicija. Pradėjome apartamentus eksploatuoti 2009 m., iki to vyko rekonstrukcija. Pradžia, žinoma, nebuvo lengva, bet vėliau atsirado pastovūs klientai, rekomendacijos“, – kalbėjo D. Adutavičius.

Pasak jo, keturis apartamentus verslininkas nuomoja tiek trumpam (kelioms dienoms), tiek čia ilgam (iki metų) atvyksta apsistoti, pavyzdžiui, verslininkai darbo reikalais. Pastato rūsyje taip pat įrengta sauna su sūkurine vonia.

Paklaustas, kodėl svečiai renkasi ne iš gausybės viešbučių sostinės centre, verslininkas teigė tikintis, kad ilgai apsistojus viešbutyje pradedamas jausti erdvės trūkumas. Šv. Ignoto gatvėje parduodamų apartamentų dydžiai – 70-90 kv. m.

Pagrindiniai šeimos verslo paslaugomis besinaudojantys svečiai – iš Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos. Tiesa, paskutinių metų ekonominė situacija Rusijoje turėjo įtakos svečių skaičiaus iš šios šalies kritimui.

„Didelę įtaką turi kaimyninių šalių ekonominė situacija, pavyzdžiui, po Rusijos rublio nuvertėjimo, labai sumažėjo turistų iš šios šalies.

Savu laiku, kai buvo daug turistų iš Maskvos, ir kainos buvo didesnės, dabar jos pakoreguotos. Bet iš kitos pusės – kai vienų turistų sumažėja, atsirado kitų – padidėjo srautas iš Vakarų“, – pasakojo pašnekovas.

D. Adutavičius taip pat pastebėjo, kad per Naujuosius metus sulaukė ir pirmų svečių iš Japonijos.

Pastato rūsyje įrengta 162 kv. m. salė, kurioje telpa iki 40 žmonių, todėl, verslininko teigimu, sulaukiama apartamentuose organizuojančių renginius svečių iš kitų Lietuvos miestų.

Apgyvendinimo vietų trūksta

Nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada pastebėjo, kad sostinėje, tiek Vilniaus centre, tiek visame mieste, jaučiamas viešbučių trūkus. Būtent dėl to paskutiniu metu buvo paskelbta apie ne vieno naujo viešbučio statybas ar įsikūrimą Vilniuje.

„Plėtrai vietos yra ir tikrai dar matysime judėjimą viešbučių rinkoje“, – komentavo jis.

Be to, pašnekovas pastebėjo, kad kol kas šią nišą užpildo trumpalaikės nuomos paslaugomis užsiimantys maži verslai.

„Vilniaus centre, ypač Senamiestyje, yra labai išpopuliarėjusi trumpalaikė nuoma. Jei atsidarysite „Booking“ ar „AirBnB“ tinklalapius, pamatysite, kad daug tokių pasiūlymų. Tai čia ne tik Vilniaus unikalumas, o visame pasaulyje tai populiarėja“, – kalbėjo M. Čiulada.

Pasak jo, nėra taip, kad viešbučiai praranda populiarumą, tačiau atsiranda vis daugiau keliaujančių žmonių, kurie nori patirti miestus apsigyvenant ne gana standartiškai atrodančiuose viešbučių kambariuose.

Marius Čiulada

Paklaustas apie už minimo objekto kainą, kur 1 kv. m kainuoja apie 3 tūkst. eurų, nekilnojamojo turto specialistas teigė, kad tokia suma yra normali kaina nekilnojamojo turto objektui Senamiestyje.

„Žinoma, kuo objektas didesnis, tai vieno kvadratinio metro kaina būna mažesnė, bet turint omenyje objekto dydį, vietą, tai kaina neatrodytų gąsdinanti“, – komentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)